Syria - Druga Dywizja Nabrzeżna (Second Coastal Division) zaatakowała 2 grupy bojowników Assada w Jebal Turkman pociskami 9K111 Fagot.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pytanie do eksperta, taki pisk przed oddaniem strzału znaczy że rakieta namierzyła cel i można strzelać?
Wot mnie nauczył jednego na natarciach jak jest Nalot to ni chuj nie w grupie ;]
Salieri16000 napisał/a:
up^ Nie od amerykanów kolego- piszesz tak tylko po to, żeby napisać cokolwiek? Zanim zabierzesz głos w sprawie, zapoznaj się z tematem aby się nie ośmieszyć. 9K111 Fagot (oznaczenie w kodzie NATO: AT-4 Spigot) to radziecki system przeciwpancernych pocisków kierowanych...
Nie każdy jest tak popierdolony, żeby rozpoznawać każdy sprzęt stworzony do zabijania.
"Hobby"
Argeusz napisał/a:
Nie każdy jest tak popierdolony, żeby rozpoznawać każdy sprzęt stworzony do zabijania.
"Hobby"
To nie znaczy, że masz pierdolić bzdury nie związane z tematem. Gościu Ci wytłumaczył a Ty się do niego przypierdalasz jak debil. Po chuj się wypowiadasz o czymś o czym nie masz pojęcia?
Z ekonomicznego punktu widzenia (nie powiem bo efektownie to wygląda), debile.... ATGM wystrzelili w piechotę, a potem w czołgi rzucają kamieniami.... fuck the logic...
Jakbym zobaczył taki zapierdalający pocisk 20 metrów ode mnie, to bym nie spierdalał (no bo nie spierdolę), tylko spróbował złapać. Chociaż na główną bym trafił.
up Nie zobaczyłbyś, a już na pewno nie złapał, no chyba, że masz czas reakcji jakieś 200m/s, w co raczej wątpię. Pożartować sobie owszem o tym można, hłe hłe.
9K111 Fagot to zestaw, wyrzutnia 9P135 + pocisk 9M111 Fagot. Toż to stary złom, z początków lat 70 ubiegłego wieku. Służył/służy nie tylko jako broń ppanc., ale także do zwalczania punktów umocnionych (nie jestem pewien, może miał wymienną głowice). Mają całe sterty tego i taniej wystrzelić niż utylizować. Dodatkowo wydaje mi się, że w ichnich warunkach wykorzystują to jako broń snajperska, łatwiej takiem czymś trafić coś z 2 km niż wyszkolić kozojebce, co z karabinu ustrzeli cokolwiek z tej odległości. A obie strony mają tego całe magazyny, więc się bawią, na czołgi mają nowszy sprzęt.
up Salieri16000 nie przejmuj się gościem, to jeden z tych na tym forum co "nie znam się, to się wypowiem", dodatkowo kulturalnie wytłumaczysz mu, że się myli (znaczy jest debilem), to się jeszcze będzie kłócił, że jest mooondżejsz i chuj.
Jednak z tym fanem "Apatora" to przesadziłeś, Apetora to Ty szanuj!
9K111 Fagot to zestaw, wyrzutnia 9P135 + pocisk 9M111 Fagot. Toż to stary złom, z początków lat 70 ubiegłego wieku. Służył/służy nie tylko jako broń ppanc., ale także do zwalczania punktów umocnionych (nie jestem pewien, może miał wymienną głowice). Mają całe sterty tego i taniej wystrzelić niż utylizować. Dodatkowo wydaje mi się, że w ichnich warunkach wykorzystują to jako broń snajperska, łatwiej takiem czymś trafić coś z 2 km niż wyszkolić kozojebce, co z karabinu ustrzeli cokolwiek z tej odległości. A obie strony mają tego całe magazyny, więc się bawią, na czołgi mają nowszy sprzęt.
up Salieri16000 nie przejmuj się gościem, to jeden z tych na tym forum co "nie znam się, to się wypowiem", dodatkowo kulturalnie wytłumaczysz mu, że się myli (znaczy jest debilem), to się jeszcze będzie kłócił, że jest mooondżejsz i chuj.
Jednak z tym fanem "Apatora" to przesadziłeś, Apetora to Ty szanuj!
W pierwszym trafieniu interesujace jest to ze dwoch przytulilo sie na widok nadlatujacego pocisku. Prawdopodobnie wyznali sobie milosc.
W drugim facynuje mnie jak cala grupa karnie biegnie w zwartym szyku, zeby zmaksymalizowac efekt pierdolniecia.
W drugim facynuje mnie jak cala grupa karnie biegnie w zwartym szyku, zeby zmaksymalizowac efekt pierdolniecia.
Szkoda tylko że to nie do syjonistycznego bydła tak ładnie mierzą te szmatogłowe allachy
Turcy nie uznali rozbioru Polski bo z politycznego punktu widzenia nie opłacało im się to- nie dostali kawałka ziemi.
Pewnie przy trafieniu tym we współczesny czołg to poza wkurwieniem Andrzeja by większej szkody nie narobiło. Natomiast jak widać na piechotę i samochody to idealne rozwiązanie. Tylko ciekaw jestem skąd te ludy prymitywne maja taki sprzęt.
kurwa, na dzisiaj przydział kóz w niebie wyczerpany
@tips6
Przypuszczam, że ten pisk to rozkręcający się żyrokompas w pocisku ale nie wiem na 100%
Przypuszczam, że ten pisk to rozkręcający się żyrokompas w pocisku ale nie wiem na 100%
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów