18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
kazzek94 2013-03-10, 17:37 2
nosz kurwa pierwszy raz na sadolu widzę w 100% zaangażowanie w temat w komentarzach
Zgłoś
m................t 2013-03-10, 17:44 2
@asd1235 No kurwa, strach się bać haha, chłopie z czym do ludzi
Zgłoś
p................a 2013-03-10, 18:03 2
w szklarni u babci na wsio hodujesz i masz wysrane nikomu nic nie mowisz do babci jezdzisz na niedizelne obiadki i doglądasz babcia wie ze co wyrośnie w jej szklarni nie moze byc szkodliwe babcia naturalnym srodkami walczy ze szkodnikami i grzybami wiec staffik jest na propsie lepki lśniacy, pełno żywicy chciałbym z babcia i dziadkiem przyjarac bo by na bnak to skumali bo z rodzicami nie da rady, ale z dziadkiem tez nie bo woli winiacze tanie
Zgłoś
90luckypl 2013-03-10, 18:10
To jak mogę to w końcu naprawdę dyskretnie uprawiać?
Zgłoś
xBaker 2013-03-10, 18:26 2
''To jeszcze ja coś od siebie dorzucę. Mam takiego znajomego. który jest w tzw "Policji energetycznej" z energetyka. Zajmuje się tym, jak ktoś ciągnie na lewo prąd, oszukuje liczniki etc. Kiedyś przy wódce, opowiedział mi taką jedną ciekawą rzecz: Każde jedno gospodarstwo domowe, czy też mieszkanie pobiera jakąś tam "średnią" liczbę KWH. Jest to wszystko w systemie i zapisuje się o której godzinie największy pobór i takie tam inne. Jeśli o ileś tam nagle wrośnie pobór, i jest to pobór regularny ( jak cykle oświetleniowe przy hodowli zioła), mają OBOWIĄZEK zawiadomić psy i zaczyna się procedura, typu puk puk, jest sprawa. Mówił mi tak samo że nie raz psy trafiały na nowo co założone hodowle jakiś węży czy jaszczurek, które aby przeżyły, muszą być naświetlane żarówkami UVB, czyli tymi imitującymi promienie słoneczne, jakże potrzebne też boskiej roślince. Nie żebym tam coś podpowiadał, ale wyciągnijcie wnioski sami z tego posta. Udanej hodowli gadów życzę ''

Do mnie taka kontrola zajechała jak mi rodzice komputer kupili.
Zgłoś
Nexus69 2013-03-10, 18:39
No bo sasiedzi doniesli ze w śmietniku coś podejrzanie mlaska, fap fap
Zgłoś
cygann 2013-03-10, 19:06 6
asd1235 napisał/a:

Obrazek

Zgłosiłem już na policję, powiedzieli, że dzięki rejestracji na ogólnodostępnym portalu nie bedzie problemów z namierzeniem.
puk puk puk puk puk

ciąg się stąd frajerze
Zgłoś
oleeek_007 2013-03-10, 19:16
maxvolumePL napisał/a:

To jeszcze ja coś od siebie dorzucę. Mam takiego znajomego. który jest w tzw "Policji energetycznej" z energetyka. Zajmuje się tym, jak ktoś ciągnie na lewo prąd, oszukuje liczniki etc. Kiedyś przy wódce, opowiedział mi taką jedną ciekawą rzecz: Każde jedno gospodarstwo domowe, czy też mieszkanie pobiera jakąś tam "średnią" liczbę KWH. Jest to wszystko w systemie i zapisuje się o której godzinie największy pobór i takie tam inne. Jeśli o ileś tam nagle wrośnie pobór, i jest to pobór regularny ( jak cykle oświetleniowe przy hodowli zioła), mają OBOWIĄZEK zawiadomić psy i zaczyna się procedura, typu puk puk, jest sprawa. Mówił mi tak samo że nie raz psy trafiały na nowo co założone hodowle jakiś węży czy jaszczurek, które aby przeżyły, muszą być naświetlane żarówkami UVB, czyli tymi imitującymi promienie słoneczne, jakże potrzebne też boskiej roślince. Nie żebym tam coś podpowiadał, ale wyciągnijcie wnioski sami z tego posta. Udanej hodowli gadów życzę

No to Ci ten znajomy ładnie nawkręcał Policja dąży, żeby tak było, ale taka sytuacja jak przez ciebie opisana będzie miała miejsce wtedy gdy wprowadzą "inteligentne liczniki", które pozwolą na zdalny, ciągły odczyt zużycia prądu. Oczywiście to niby w troskę o naszą wygodę...

maxvolumePL napisał/a:

To jeszcze ja coś od siebie dorzucę. Mam takiego znajomego. który jest w tzw "Policji energetycznej" z energetyka. Zajmuje się tym, jak ktoś ciągnie na lewo prąd, oszukuje liczniki etc. Kiedyś przy wódce, opowiedział mi taką jedną ciekawą rzecz: Każde jedno gospodarstwo domowe, czy też mieszkanie pobiera jakąś tam "średnią" liczbę KWH. Jest to wszystko w systemie i zapisuje się o której godzinie największy pobór i takie tam inne. Jeśli o ileś tam nagle wrośnie pobór, i jest to pobór regularny ( jak cykle oświetleniowe przy hodowli zioła), mają OBOWIĄZEK zawiadomić psy i zaczyna się procedura, typu puk puk, jest sprawa. Mówił mi tak samo że nie raz psy trafiały na nowo co założone hodowle jakiś węży czy jaszczurek, które aby przeżyły, muszą być naświetlane żarówkami UVB, czyli tymi imitującymi promienie słoneczne, jakże potrzebne też boskiej roślince. Nie żebym tam coś podpowiadał, ale wyciągnijcie wnioski sami z tego posta. Udanej hodowli gadów życzę

No to Ci ten znajomy ładnie nawkręcał Policja dąży, żeby tak było, ale taka sytuacja jak przez ciebie opisana będzie miała miejsce wtedy gdy wprowadzą "inteligentne liczniki", które pozwolą na zdalny, ciągły odczyt zużycia prądu. Oczywiście to niby w troskę o naszą wygodę...
Zgłoś
CzaszekGocz 2013-03-10, 20:10
Widzę wysyp specjalistów. Ja się tam nie znam, ale mogę Was zapewnić, że growboxa o poborze ~0,3kW na pewno nie wykryją Na własny użytek więc możecie śmiało hodować.

"Kilku martwych kłamców leży w plastikowych torbach,
bo ich utuliłem do snu niczym doktor Kevorkian."
Zgłoś
jablondyn 2013-03-10, 20:33 2
CZYLI KURWA TAK:

zbieram na nowy komputer kupuje SLI - zasilacz 1200W i mam sie spodziewac policji, ktora zawiadomi elektryk? Pojebalo was?
Zgłoś
Fox93 2013-03-10, 20:36
W sumie to gdzie można takie cudo dostać, przeszukałem zgodnie z podanym nazewnictwem, ale jakoś nic konkretnego nie otrzymałem.
Zgłoś
kondziomixx 2013-03-10, 21:19
maxvolumePL napisał/a:

Pie*dolisz głupoty. Z energetyką i prądem od małego mam dużo wspólnego. To prawda, każde wzmocnienie pobierania prądu musi być odnotowane, jednakże podłączając telefon do prądu czy też laptopa lub nowy komputer, będzie on pobierał znacznie więcej energii niż zwykła żarówka UVB. Nie jest obowiązkiem zawiadamianiem policji, o tym, że podłączyłeś nowego laptopa do prądu, mimo że pobiera dużo prądu. Płacisz więcej, nikt tego nie sprawdza czemu. W domu mam WIELE zabaweczek, telewizorów, komputerów konsol itd. Nigdy nie zwracałem się do policji, że podłączyłem coś nowego.. brednie pleciesz.
Zgłoś
MudPie 2013-03-10, 21:50
Pomijając już komentarze gdzie przy których się ubawiłem bo każdy coś tam wie ale tak na prawdę to nie wie o co chodzi. Tyczy się to głównie świateł.. zwłaszcza UVB ktoś jebnął to leżałem..rośliny wszelakie wcale nie potrzebują promieni UVB. słońce emituje UVC UVB i UVA. C jest zatrzymywane w wyższej warstwie atmosfery, UVB dociera praktycznie tyle co nic góra 3%, do Ziemi dociera najwięcej UV-A. (97%)
Każda rośline potrzebuje do życia światła o danej długości fali. I żaden z ultrafioletów czyli światła nie widzialnego dla ludzkiego oka nie jest potrzebny roślinom, a zwłaszcza konopi i pochodnych np najzwyklejsza pokrzywa. To ten sam gatunek. które potrzebują światło w zakresie z tego co pamiętam 440nm i 660nm. Promieniowanie UV-A ma maksymalnie 400nm. Czyli możesz sobie świecić takim światłem w rośline ile chcesz i nie będzie pod tym rosła. a wspominanie UVB ma 280–315 nm.

Co do samego tematu to nie wiem jaki to ma cel ? Reklamowy chyba tylko i wyłącznie, a kupowanie GB jest bez sensem bo przepłaca się kilkaset procent niż jakby to zrobić samemu. Zresztą GB to jest gówno nie robota. Można to wykorzystać jako wstępniak, typu uprawiamy coś na początkową faze rozwoju a potem przenosimy w docelowe miejsce i niekoniecznie marihuane, nie wiem dlaczego mylnie się zakłada że każdy kto ma GB to wykorzystuje do marihuany, wbrew pozorom jest wiele gatunków które też wymagają specjalnych warunków np chilli czy cytryna czy inne rośliny lecznicze z których np robi się sok i nie są nielegalne. Uprawa różnych rzeczy jest hobbym które dzieli wielu ludzi.
Zgłoś
irish 2013-03-10, 21:55
gówno prawda chuj, moi ziomkowie wynajeli kawalerke na parterze i zaczeli tam robić produkcje (nie dragi)
mieli podłączone w chuj wiatraków, nagrzewnice, pochłaniacze wody z powietrza i nikt im do drzwi nie zapukał, a rachunki za prąd skoczyły ze 100 złotych na 600 miesięcznie.
więc ssij pałe, trolu.
Zgłoś
sauerps 2013-03-10, 22:00
asd1235 napisał/a:

Obrazek

Zgłosiłem już na policję, powiedzieli, że dzięki rejestracji na ogólnodostępnym portalu nie bedzie problemów z namierzeniem.
puk puk puk puk puk

Kto tam?
Frajer z sadola.. antyfrajerskiego portalu dla kumatych!

Musicie uruść żeby to zrozumieć
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów