Do mnie taka kontrola zajechała jak mi rodzice komputer kupili.
To jeszcze ja coś od siebie dorzucę. Mam takiego znajomego. który jest w tzw "Policji energetycznej" z energetyka. Zajmuje się tym, jak ktoś ciągnie na lewo prąd, oszukuje liczniki etc. Kiedyś przy wódce, opowiedział mi taką jedną ciekawą rzecz: Każde jedno gospodarstwo domowe, czy też mieszkanie pobiera jakąś tam "średnią" liczbę KWH. Jest to wszystko w systemie i zapisuje się o której godzinie największy pobór i takie tam inne. Jeśli o ileś tam nagle wrośnie pobór, i jest to pobór regularny ( jak cykle oświetleniowe przy hodowli zioła), mają OBOWIĄZEK zawiadomić psy i zaczyna się procedura, typu puk puk, jest sprawa. Mówił mi tak samo że nie raz psy trafiały na nowo co założone hodowle jakiś węży czy jaszczurek, które aby przeżyły, muszą być naświetlane żarówkami UVB, czyli tymi imitującymi promienie słoneczne, jakże potrzebne też boskiej roślince. Nie żebym tam coś podpowiadał, ale wyciągnijcie wnioski sami z tego posta. Udanej hodowli gadów życzę
No to Ci ten znajomy ładnie nawkręcał Policja dąży, żeby tak było, ale taka sytuacja jak przez ciebie opisana będzie miała miejsce wtedy gdy wprowadzą "inteligentne liczniki", które pozwolą na zdalny, ciągły odczyt zużycia prądu. Oczywiście to niby w troskę o naszą wygodę...
To jeszcze ja coś od siebie dorzucę. Mam takiego znajomego. który jest w tzw "Policji energetycznej" z energetyka. Zajmuje się tym, jak ktoś ciągnie na lewo prąd, oszukuje liczniki etc. Kiedyś przy wódce, opowiedział mi taką jedną ciekawą rzecz: Każde jedno gospodarstwo domowe, czy też mieszkanie pobiera jakąś tam "średnią" liczbę KWH. Jest to wszystko w systemie i zapisuje się o której godzinie największy pobór i takie tam inne. Jeśli o ileś tam nagle wrośnie pobór, i jest to pobór regularny ( jak cykle oświetleniowe przy hodowli zioła), mają OBOWIĄZEK zawiadomić psy i zaczyna się procedura, typu puk puk, jest sprawa. Mówił mi tak samo że nie raz psy trafiały na nowo co założone hodowle jakiś węży czy jaszczurek, które aby przeżyły, muszą być naświetlane żarówkami UVB, czyli tymi imitującymi promienie słoneczne, jakże potrzebne też boskiej roślince. Nie żebym tam coś podpowiadał, ale wyciągnijcie wnioski sami z tego posta. Udanej hodowli gadów życzę
No to Ci ten znajomy ładnie nawkręcał Policja dąży, żeby tak było, ale taka sytuacja jak przez ciebie opisana będzie miała miejsce wtedy gdy wprowadzą "inteligentne liczniki", które pozwolą na zdalny, ciągły odczyt zużycia prądu. Oczywiście to niby w troskę o naszą wygodę...
Pie*dolisz głupoty. Z energetyką i prądem od małego mam dużo wspólnego. To prawda, każde wzmocnienie pobierania prądu musi być odnotowane, jednakże podłączając telefon do prądu czy też laptopa lub nowy komputer, będzie on pobierał znacznie więcej energii niż zwykła żarówka UVB. Nie jest obowiązkiem zawiadamianiem policji, o tym, że podłączyłeś nowego laptopa do prądu, mimo że pobiera dużo prądu. Płacisz więcej, nikt tego nie sprawdza czemu. W domu mam WIELE zabaweczek, telewizorów, komputerów konsol itd. Nigdy nie zwracałem się do policji, że podłączyłem coś nowego.. brednie pleciesz.
Każda rośline potrzebuje do życia światła o danej długości fali. I żaden z ultrafioletów czyli światła nie widzialnego dla ludzkiego oka nie jest potrzebny roślinom, a zwłaszcza konopi i pochodnych np najzwyklejsza pokrzywa. To ten sam gatunek. które potrzebują światło w zakresie z tego co pamiętam 440nm i 660nm. Promieniowanie UV-A ma maksymalnie 400nm. Czyli możesz sobie świecić takim światłem w rośline ile chcesz i nie będzie pod tym rosła. a wspominanie UVB ma 280–315 nm.
Co do samego tematu to nie wiem jaki to ma cel ? Reklamowy chyba tylko i wyłącznie, a kupowanie GB jest bez sensem bo przepłaca się kilkaset procent niż jakby to zrobić samemu. Zresztą GB to jest gówno nie robota. Można to wykorzystać jako wstępniak, typu uprawiamy coś na początkową faze rozwoju a potem przenosimy w docelowe miejsce i niekoniecznie marihuane, nie wiem dlaczego mylnie się zakłada że każdy kto ma GB to wykorzystuje do marihuany, wbrew pozorom jest wiele gatunków które też wymagają specjalnych warunków np chilli czy cytryna czy inne rośliny lecznicze z których np robi się sok i nie są nielegalne. Uprawa różnych rzeczy jest hobbym które dzieli wielu ludzi.
mieli podłączone w chuj wiatraków, nagrzewnice, pochłaniacze wody z powietrza i nikt im do drzwi nie zapukał, a rachunki za prąd skoczyły ze 100 złotych na 600 miesięcznie.
więc ssij pałe, trolu.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów