18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:03
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-16, 22:22

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
facet85 2018-11-28, 19:48
z prochu powstałeś i w proch się obrócisz
Zgłoś
LuzaQ 2018-11-28, 20:22 3
Eee Stasiu to tylko bezpiecznik..
Zgłoś
C................s 2018-11-28, 21:41 13
Nie otwieramy/ nie zamykamy odłączników przy załączonym włączniku i obciążeniu. W dodatku ręcznie bo nie chce działać (blokada załączenia pod obciążeniem co by takim psikusom zapobiegać) Trzech kurwa tam było, nie mieli łącznie jednego mózgu...
Zgłoś
drattius 2018-11-28, 22:04
tylko uziemiacz sie spalił
Zgłoś
woytasw 2018-11-28, 22:09
Ale klapa na górze pola poszła - czyli rozdzielnia jakieś tam zabezpieczenia miała
Zgłoś
hellbwoi 2018-11-28, 22:31 5
to była rozmowa kwalifikacyjna, weryfikowali CV...
Zgłoś
jjjkkkfff 2018-11-29, 5:01 8
Nic tam nie wychodzi że się w Cv naściemniało. Ja już trzy lata temu zatrudniłem się w przychodni jako ginekolog na NFZ. Kurwa, myślałem że to fajna robota a tu się okazuje że same stare baby przychodzą. A jak już się trafi młoda dupa to zawsze z jakimś syfem na dupsku że strach ruszać. Cholera wie jak to wyleczyć więc daję receptę na to co mi przedstawiciele koncernów farmakologicznych każą. (zawsze jakaś wycieczka albo prezent wpadnie) Umawiam je na kolejne wizyty aż w końcu idą w pizdu do prywatnej przychodni. Czy żałuję tych paru groszy wydanych u rumunów na świadectwo maturalne? Raczej nie, zawsze to lżej niż zapierdalać przy betoniarce...
Zgłoś
W................k 2018-11-29, 5:54
było ich trzech w każdym z nim inna krew xD
Zgłoś
hiqq 2018-11-29, 6:41
Ło kurwa zniknął jak Koperfild he he został tylko dymek
Zgłoś
maniekboy 2018-11-29, 8:28
11/26/18

co to za pojebany system wpisywania dat rodem z USA czy JAP?
W PL zapisuje sie dzien/miesiac/rok!!!
Zgłoś
Anonimowyja 2018-11-29, 12:45 7
AyCaramba napisał/a:

przy załączonym włączniku

Obecnie stosuje się blokady elektromechaniczne, ale w starych rozdzielnicach często jedynym zabezpieczeniem jest tylko zdrowy rozsądek operatora. Do tego aparaty trójpołożeniowe, które pełnią rolę odłącznika/rozłącznika i uziemnika - eliminują możliwość doziemienia linii pod napięciem.

Nie wiemy dokładnie, co było przyczyną incydentu na filmie. Tuż przed "wybuchem" widać, że zapala się łuk elektryczny (snop światła na podłodze, za pracownikami). Być może były prowadzone prace pod napięciem ale nie wydaje mi się, aby było to zrobione celowo. Równie dobrze mogła to być awaria aparatury łączeniowej, np. uszkodzenie wyłącznika (choćby jego napędu), wskutek czego łuk nie został szybko i skutecznie wyłączony. Sugerowałaby to otwierająca się klapa wydmuchowa na górze celki rozdzielnicy.

Energetyk musi pamiętać:
-wyłączyć,
-zablokować napędy,
-sprawdzić zanik napięcia,
-uziemić,
-wygrodzić miejsce pracy.

Warto zwrócić uwagę na BHP - wszyscy mają na sobie ubrania łukoochronne, kaski i przyłbicę ochronną (opuszczoną ma tylko osoba, która bezpośrednio dłubie przy rozdzielnicy). Brakuje tylko ochronników słuchu.
Zgłoś
BigCohones 2018-11-29, 13:56 1
up@ wiesz o czym piszesz.... parę latek już w tej branży robię....
Zgłoś
_................_ 2018-11-29, 18:42
Anonimowyja napisał/a:

Obecnie stosuje się blokady elektromechaniczne, ale w starych rozdzielnicach często jedynym zabezpieczeniem jest tylko zdrowy rozsądek operatora. Do tego aparaty trójpołożeniowe, które pełnią rolę odłącznika/rozłącznika i uziemnika - eliminują możliwość doziemienia linii pod napięciem.

Nie wiemy dokładnie, co było przyczyną incydentu na filmie. Tuż przed "wybuchem" widać, że zapala się łuk elektryczny (snop światła na podłodze, za pracownikami). Być może były prowadzone prace pod napięciem ale nie wydaje mi się, aby było to zrobione celowo. Równie dobrze mogła to być awaria aparatury łączeniowej, np. uszkodzenie wyłącznika (choćby jego napędu), wskutek czego łuk nie został szybko i skutecznie wyłączony. Sugerowałaby to otwierająca się klapa wydmuchowa na górze celki rozdzielnicy.

Energetyk musi pamiętać:
-wyłączyć,
-zablokować napędy,
-sprawdzić zanik napięcia,
-uziemić,
-wygrodzić miejsce pracy.

Warto zwrócić uwagę na BHP - wszyscy mają na sobie ubrania łukoochronne, kaski i przyłbicę ochronną (opuszczoną ma tylko osoba, która bezpośrednio dłubie przy rozdzielnicy). Brakuje tylko ochronników słuchu.

Brakuje maty elektroizolacyjnej o ile moje ślepe oko nie zobaczyło. Miałem sposobność pracować w rozdzielni wysokiego napięcia i zawsze ale to zawsze, nikt nie robił sobie żadnych żartów, pełne skupienie.

Łuk Elektryczny - SLOW MOTION 4000fps.
Box Test 7kA/0,5s.

Zgłoś
DerAmg 2018-11-29, 18:44
Tam się mogło wiele rzeczy wydarzyć. Niekoniecznie pominięcie blokad, otwarcie odłącznika pod obciążeniem, błąd w pracach PPN. Efekty są jak widać. Z prądem to nie ma żartów. Pozdrawiam, energetyk.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem