Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:33
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2025-01-04, 11:41
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mw23ja 2024-12-28, 8:28
Adiczek napisał/a:

Dziadek musiał mieć strzałkę bo skręcał a że tępa nie patrzyła a on stary i powstała amba

Zielona strzałka w lewo... Ciekawe
Zgłoś
Damianos88 2024-12-28, 8:40 1
Głupi dziad w paseratti
Zgłoś
jjzz26 2024-12-28, 8:59
guliusz napisał/a:

Mam wyjebane , jak jest zielone to nie mam obowiązku się rozglądać pięć razy , wy pajace jeden z drugim jak wjeżdżacie na skrzyżowanie na zielonym świetle ,to też się zatrzymujecie i rozglądacie czy nic nie jedzie ? Ha tfu !!!

Masz obowiązek. Ale skoro porównujesz pieszego i jego prędkość do auta to nic dziwnego że nie masz zbyt dużo wspólnego z zdrowym rozsądkiem.
Zgłoś
smc 2024-12-28, 9:27
Lublin i cała wschodnia ściana do zaorania.
Zgłoś
Pietrushka 2024-12-28, 9:51 1
JoSeed napisał/a:

Raczej nikt się nie rozgląda, wchodząc na pasy na zielonym świetle...
Tu winę ponosi bezwzględnie kierowca, on ma zachować szczególną uwagę przed przejściem, o światłach nie wspomnę...

To nie chodzi o to kto jest winny, bo bezwzględnie winę ponosi dziadek. Bo akurat TERAZ tak głosi prawo. Jeżeli za tydzień zmienią prawo i pieszy nie będzie mógł biegać lub nawet wejść przed samochodem, to winę ponosił by pieszy.

Tak czy siak, samochody zabijają. Ludziom nie chodziło aby usprawiedliwiać kierowcę, tylko jasno określić że żaden przepis jeszcze nikomu życia nie uratował, a 2 tonowy samochód jadący 70km/h już nie jedno zabrał.
Tak więc, jak przechodzimy przez przejścia, rozglądamy się dokładnie, nawet jak zielone, nawet jak otwarty przejazd i pociąg nie jedzie, nawet jak pogoda piękna i widoczność ekstra zachowujemy uwagę. Nic nie uratuje Nam życia, nic za nas tego nie zrobi tylko my.

Tak więc jeszcze raz powtarzam. Nie chodzi o to czyja była wina bo to zawsze pieszy taci życie lub zdrowie więc powinien o siebie dbać i rozglądać się dookoła.

Nikt zdrowy na umyśle nie wejdzie za bramkę gdzie są 2 agresywne pitbulle, ale biegnąć w poprzek drogi którą przecinają 2 tonowe pojazdy? "Pa tera, jakie mam pierSZeństfo"

[ Dodano: 2024-12-28, 09:52 ]
PS. Nikt się nie rozgląda wchodząc na zielonym. A co to kurwa na zielonym dookoła przejścia ściany rozkładają że nie trzeba?
Ty serio jesteś tak nieodpowiedzialny że powierzysz swoje życie żarówce w sygnalizatorze?
Może akurat kierowca wali konia patrząc w telefon i jego 2 tonowy samochód ma w dupie Twoje zielone i właśnie jedzie rozjebać Ci miednicę na pół.
Zgłoś
wojtekpwse 2024-12-28, 10:14 1
Chuj z nimi wszystkimi a piesi z bezwarunkowym pierwszeństwem niech giną. Tak, jak jest zielone to też trzeba się rozejrzeć. Jak byście mieli zielone światło a zanim rębak do drewna też byście wleźli, bo jest zielone?
Zgłoś
argen64 2024-12-28, 10:15 2
Widać, że chłopina ma refleks. Babka już mu prawie uciekła, ale szybko skontrował w prawo kierownicą i już była jego.
Zgłoś
JoSeed 2024-12-28, 10:18 3
@Pietrushka: nie twierdzę, że NIE POWINNIŚMY się rozglądać, tylko, że tego nie robimy...
Zgadzam się w zupełności, że obie strony (kierowca i pieszy) muszą mieć do siebie ograniczone zaufanie. Zawsze trzeba się rozglądać i dotyczy to nie tylko pieszych.
Sama wielokrotnie doświadczyłam sytuacji, że pieszy właściwie tylko czyha, aż się zbliżę autem do pasów i ciach! włazi, bo ma pierwszeństwo...
Owszem, niech mu będzie, ale czy 1.5 tonowym samochodem zatrzymam się dęba natychmiast? Czy pasy na deszczu, szczególnie śliskie, zapobiegną temu, że zrobię mu krzywdę?
A tak sobie myślę, że skoro poruszam się "uzbrojona" w tonę blachy to raczej na mnie spoczywa WIĘKSZY obowiązek czujnego monitorowania przejść, pobocza, chodnika... Niestety, czasem trzeba myśleć za debila przechodnia...
Zgłoś
100pa 2024-12-28, 10:50
[ Dodano 2024-12-28, 10:58 ]
JoSeed napisał/a:

Niestety, czasem trzeba myśleć za debila przechodnia...

Niestety ale w większości piesi myślą że mają bezwarunkowe pierwszeństwo przed samochodami. Jak jadę nie swoim samochodem i nie mam wideo rejestratora to czuję lekki strach...
Sporo jeżdżę samochodem po wojewódzkim i wielokrotnie widziałem zdziwienie pieszego w chwili gdy stawiał stopę na przejściu dla pieszych a ja właśnie przez to przejście przejeżdżałem
Najśmieszniej jest jak piesi wchodzą na przejście dla pieszych do którego zbliża się tramwaj, zaczyna się dzwonienie tramwaju, piesi zszokowani zatrzymują się na przejściu i patrzą jak mijają ich kolejne wagony
Żeby nie było bardzo uważam na przejściu i przepuszczałem ich jak jeszcze nie było to obowiązkowe
Zgłoś
tatko 2024-12-28, 11:05 1
Adiczek napisał/a:

Dziadek musiał mieć strzałkę bo skręcał a że tępa nie patrzyła a on stary i powstała amba

Jest w Poznaniu takie skrzyżowanie - piesi mają zielone, auta mają zielone. Ci, co skracają w lewo, ruszają z kopyta jak tylko jest przerwa między samochodami. A tu na przejściu idą sobie piesi, na zielonym... I co rusz bęc... Na dodatek, często ci z naprzeciwka, skręcajacy w prawo, od razu zjeżdżają na lewy skrajny pas a tam jest bęc z autem, któremu udało się ominąć pieszych (młotki zakładają, że skręcający w prawo wybierze pierwszy lub drugi pas. A nie musi, może wjechać na dowolny, na przykład lewy, bo zaraz będzie skręcał w lewo). To przelotówka, każdy ciśnie.
Co rusz albo rozsmarowany pieszy, albo rozbite auta. Okraszone klaksonami i inwektywami.
Zgłoś
Joe_money 2024-12-28, 11:08 1
Ona miała zielone i dziadek miał zielone
Była akurat w bocznym słupku, dziadek nie przyuważył i gotowe.
Ale krew mnie zalewa gdy dojeżdżam do skrzyżowania, chcąc skręcić w prawo, wszyscy mają przez chwilę czerwone, można byłoby bezpiecznie jak nigdy skręcić sobie w prawo. Za chwilę zapala się zielone na przejściu wraz z moją strzałką w prawo i nadal muszę stać bo idą ludzie. Ludzie przeszli, strzałka gaśnie i nadal mam czerwone. Zapala się zielone równocześnie z zielonym na przejściu na drodze na którą skręcam, ludzie przechodzą. . .znowu stoję.
Czy ktoś się kurwa za to weźmie czy nie do chuja ciężkiego ? !!!!!
Zgłoś
i 2024-12-28, 11:33
Najgorsze że takiego dziada do kicia nie posadzisz
Zgłoś
~Dostojny 2024-12-28, 12:29
JoSeed napisał/a:

Raczej nikt się nie rozgląda, wchodząc na pasy na zielonym świetle...

Bezmózgie robactwo nigdy się nie rozgląda. Rozglądają się jedynie:
- ludzie rozsądni
- ci którzy mieli już jakieś niemiłe doświadczenia (lub ich bliscy)
- osoby przeglądające sadola
Zgłoś
shoggoth 2024-12-28, 13:19 1
Pietrushka napisał/a:

W latach gdy chodziłem do przedszkola powtarzali dorośli w kółko:
"Nie biegnij przez przejście dla pieszych"
"Rozglądaj się cały czas"
"Patrz kierowcy w oczy czy Cie widzi"
A teraz na chodniku przed przejściem jest napis "odłóż smarkfon", bo do dzieci już chyba żadne informacje nie docierają.

Ale to chyba dobrze? Planeta jest przeludniona to pozbędziemy się mniej inteligentnych przedstawicieli homo sapiens sapiens. Gatunek tylko na tym zyska.
Zgłoś
Sidyk 2024-12-28, 13:36
Przez pasy się nie przebiega
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem