chyba nie pogodziła się z odejściem na emeryturę...
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
Realia emerytalnego wieku 67 dziękujemy kochany rządzie !!!
No i co?...kosi, nogi nie straciła, trawę skosiła (byle jak ale zawsze), nikt nie ucierpiał
To nie babcia. To jakaś stara rura, która ma problemy z chodzeniem.
ciekawe czy ma odpowiednie papiery
Emer88 napisał/a:
Realia emerytalnego wieku 67 dziękujemy kochany rządzie !!!
Zastanowiłeś się chociaż przez chwilę zanim to napisałeś? Za każdym razem jak temat schodzi na wiek emerytalny, to staram się wyjaśnić ludziom, że tak naprawdę nie ma znaczenia kiedy ustawowo będzie nam przysługiwać emerytura. Dlaczego? Dlatego, że jeśli ktoś mało zarabiał, to na emeryturze dalej będzie musiał pracować, bo mu zwyczajnie nie starczy. A jeśli ktoś zarabia dużo, to sam decyduje kiedy przejść na emeryturę i ile będzie ona wynosić, ochłapy z ZUSu będą jedynie dodatkiem. Za 30-40 lat emerytura od państwa będzie wynosić 30% ostatniej pensji lub mniej, więc nieważne czy wiek emerytalny będzie wynosił lat 40, czy 100 - biedni będą musieli zapierdalać do końca życia, a bogaci tyle, ile uznają za stosowne.
alan10 myślę że tak piszesz bo zapierdalasz jak czarnuch na zmywaku w jebanej Anglii albo jakimś innym kraju i myślisz że błyszczysz ale to chyba tylko od tych płynów do zmywania. Sam też emerytury nie dorobisz i będziesz musiał również zapierdalać. Chyba że druga opcja jest taka że obciągasz jaką POłe i cieszysz się tym co robią z naszym krajem no ale cóż niech Ci będzie. Pies Cie jebał ja sobie nie wyobrażam żeby górnicy czy inni pracowali tyle lat w takich warunkach. A po za tym jeżeli ktoś odkłada przez tyle lat pieniądze na emeryturę i nie dożywa jej to te pieniądze przepadają bez echa w dziurze budżetowej a tak nie powinno być powinna być wypłacana renta rodzinie z tego tytułu. Ale chuj w to .....
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów