📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
42 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
WeedLover, Ja się nie staram, ja piętnuję i edukuję
remi1982 zastanawiam się jakie reformy szkolnictwa należy przeprowadzić by takich ludzi było mniej. Ani wiedzy historycznej, ani znajomości polityki... I jeszcze równać wyznaczniki wiary danej religii choć różnią się znacząco w swojej ideologi... Człowiek będący targetem 500+ jak nic.
jackalski, bez urazy chłopie, streściłeś [z pewnymi różnicami ale jednak] to czego uczy Biblia... Życie polega właśnie na braniu odpowiedzialności za swoje czyny, idea Boga uświadamia jedynie że człowiek ze wszystkiego zostanie rozliczony co tym bardziej wpływa na świadomość tego co robisz.
Cóż, chyba tutaj skończyłem... Idę palić na stosach wiedźmy i wypędzać złe moce
remi1982 zastanawiam się jakie reformy szkolnictwa należy przeprowadzić by takich ludzi było mniej. Ani wiedzy historycznej, ani znajomości polityki... I jeszcze równać wyznaczniki wiary danej religii choć różnią się znacząco w swojej ideologi... Człowiek będący targetem 500+ jak nic.
jackalski, bez urazy chłopie, streściłeś [z pewnymi różnicami ale jednak] to czego uczy Biblia... Życie polega właśnie na braniu odpowiedzialności za swoje czyny, idea Boga uświadamia jedynie że człowiek ze wszystkiego zostanie rozliczony co tym bardziej wpływa na świadomość tego co robisz.
Cóż, chyba tutaj skończyłem... Idę palić na stosach wiedźmy i wypędzać złe moce
cuurniprime napisał/a:
Ciesze sie, ze akurat taka nauke wyciagnales z Biblii. To jest miejscami bardzo madra ksiazka. Nauczanie Chrystusa tez na ogol jest bardzo pozytywne. Problem nie tkwi nawet w tym, ze miejscami juz nie jest tak milo i kolorowo, ale w tym, ze podczas gdy dobrzy ludzie wybieraja jedne fragmenty, zli ludzie wybieraja inne, by lepiej sluzyly ich interesom, lub usprawiedliwialy zlo, ktore wyrzadzaja innym. Zreszta, Biblia jako ksiazka miala ponad 40 autorow na przestrzeni kilku wieków. Nie można oczekiwać, że będzie spójna.
A bycie dobrym według mnie nie polega na tym, by być dobrym gdy to się opłaca, lub gdy ktoś patrzy [np Bóg], tylko na tym by być dobrym, nawet gdy nikt nie patrzy, lub gdy jest to nieopłacalne.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów