📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
32 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu
,,Dziecięcy Pastor wygłasza bełkotliwa '' a to dlatego nie zrozumiałem!!! bo juz myślałem ze nie po polsku mówił..
No co, stary przyucza synka do zawodu, w dodatku to tylko dziecko więc powtarza to widział w tv albo u starego. Religia jest prosta, wystarczy pierdolić bez sensu parę regułek, a mitologię stworzyć kopiując starsze kulty, chuj, nawet niech będą sprzeczne, motłoch potrzebuje wiary, a nie faktów i logiki.
Biblia, Koran, Tora. Dziwne książeczki, które tak potrafią popierdolić prostym ludziom we łbach. Zadziwiające.
Prefiero morir de pie que vivir siempre arrodillado
"Jesteśmy antykapitalistami, antykomunistami, wierzymy w państwo narodowe."
Kazdy tylko widzi religie a nie widzi ze tu chodzi ze ludzie sa pojebani... wezma sobie cos najebia do lba a pozeniej na sile proboja zmusic innych. to nie tylko religia ale tez gejostwo, weganie, rowerzeysci i inne grupy. To wysztko to te same zjebane zachowania niskointeligentego bydla...
to się Ewka opaliła
@up all.
Polski patriotyzm jest zbudowany na religii chrześcijańskiej, ja rozumiem że teraz wakacje i ateizm jest taki so cool wśród młodzieży ale zamknąć mordy bo gdyby nie nasza religia to i Polski by nie było. Najbardziej mnie wkurwia zrównanie Biblii, Koranu i Tory jako przykład jednego i tego samego, weźcie poczytajcie a potem dyskutujcie. Ja jakoś w Biblii nie widziałem jak w Koranie pozwolenia na:
- ruchanie 9 latek na pełen gwizdek a poniżej tego wieku ocierania się o nie kutasem,
- pozwolenia na parzenie się ze zwierzętami,
- zasad typu "jeśli kobieta jest w związku z mężczyzną który utrzymuje kontakty seksualne z synem, ojcem lub bratem to ich związek nadal trwa"...
W kwestii żydów to polecam Talmud.
Co do filmu dzieciak przechodzi w fanatyzm co widać po oczach, chleba z tej mąki nie będzie
Polski patriotyzm jest zbudowany na religii chrześcijańskiej, ja rozumiem że teraz wakacje i ateizm jest taki so cool wśród młodzieży ale zamknąć mordy bo gdyby nie nasza religia to i Polski by nie było. Najbardziej mnie wkurwia zrównanie Biblii, Koranu i Tory jako przykład jednego i tego samego, weźcie poczytajcie a potem dyskutujcie. Ja jakoś w Biblii nie widziałem jak w Koranie pozwolenia na:
- ruchanie 9 latek na pełen gwizdek a poniżej tego wieku ocierania się o nie kutasem,
- pozwolenia na parzenie się ze zwierzętami,
- zasad typu "jeśli kobieta jest w związku z mężczyzną który utrzymuje kontakty seksualne z synem, ojcem lub bratem to ich związek nadal trwa"...
W kwestii żydów to polecam Talmud.
Co do filmu dzieciak przechodzi w fanatyzm co widać po oczach, chleba z tej mąki nie będzie
@up Poczytaj tzw. Pismo Święte, dokładniej.
Zwłaszcza ST. To co tam się wyprawia włos na
kręgosłupie stawia na sztorc.
Różnica między chrześcijaństwem a islamem
to jakieś 600 lat.
Przez ten czas chrześcijanie zdążyli się trochę uczłowieczyć.
Tylko tyle.
Zwłaszcza ST. To co tam się wyprawia włos na
kręgosłupie stawia na sztorc.
Różnica między chrześcijaństwem a islamem
to jakieś 600 lat.
Przez ten czas chrześcijanie zdążyli się trochę uczłowieczyć.
Tylko tyle.
No gratuluję Ci popierdolenia umysłowego. Nasza religia?!
Kurwa. Rzeczywiście wiara w ożywionego żyda jest zaiste naszą wiarą. A zapewne polska powstała w 996 roku tak "hop siup katoliku polske zrób".
Biblia, koran, tora to jedno i to samo. Chrześcijaństwo, islam, judaizm, to jedno i to samo. Tylko debile nie potrafią dostrzec jak bardzo są do siebie podobni i się napierdalają między sobą.
cuurniprime, stary, nie potrzebnie się starasz. Ateizm jest teraz modny wśród młodzieży, a jak wiadomo w wieku szkolnym każdy jest najmądrzejszy i nieomylny. Do wiary trzeba dojrzeć. A teraz proszę dzieci, obrażajcie mnie w internecie, bo na żywo nie mielibyście odwagi. Niech wam piórka urosną.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Według mnie jest dokładnie odwrotnie.
Byłem wychowany w wierze katolickiej, i dorastałem do ateizmu przez wiele, wiele lat, odrzucając kolejne aspekty wiary. Niektóre, wyjątkowo nielogiczne i bzurne stosunkowo szybko, inne zajęły mi więcej czasu.
Wiara w Boga jest według mnie dobra dla dzieci. Dla ludzi niedorosłych, którzy nie potrafią myśleć samodzielnie. A w niektórych swoich denominacjach zwalnia z myślenia i odpowiedzialności. A dorastanie polega na braniu odpowiedzialności za swoje działanie.
Moment, w którym godzisz się z tym, że nie ma figury ojca, wszechmocnego Boga, który sprawi, że 'wszystko będzie dobrze', moment w którym godzisz się z tym, że nie czeka Cię po śmierci ani kara, ani nagroda, i że liczy się tylko to co robisz teraz, jak również to, że jesteś w pełni odpowiedzialny za swoje czyny... dla wielu ten moment jest zbyt przerażający.
Jest jak dla dziecka moment, które uświadamia sobie, że mamusia i tatuś nie są nieśmiertelni. Że w pewnym momencie ich zabraknie i trzeba będzie samemu zapitalać na swój los. Dla wielu jest to na tyle przerażająca wizja, że kurczowo trzymają się wiary, czasem wręcz szaleńczo się w nią angażując.
Dlaczego starzy ludzie stają się bardziej wierzący? Bo boją się śmierci.
Ateizm to wyzbycie się strachu. Wyzbycie się fałszywej złudy, że przyjdzie 'tatuś' i wszystko naprawi. To wzięcie odpowiedzialności za swoje działania. W wersji humanistycznej, jest to także uświadomienie sobie, że jedyne co po nas pozostanie to pamięć w świadomości innych ludzi. Życie dla Boga jest według mnie zwodnicze i bezwartościowe. Żyć należy z innymi ludźmi i dla innych ludzi.
Pomysł na stworzenie wiary jest bardzo prosty: trzeba ludziom albo sprzedawać rzeczy banalnie proste (które każdy tępak łatwo przyswoi) albo niemożliwe do zrozumienia, religia katolicka odniosła taki sukces bo połączyła oba te światy - proste przykazania do ogarnięcia dla motłochu polane niezrozumiałym sosem (np. buk ojciec w trzech osobach który jest jednoczesnie sobą i swoim synem oraz duchem świętym który spłodził tegoż syna (który jest jednocześnie nim samym) w łonie dziewicy która miała formalnie męża ale nie współżyła z nim) który to sos potrafią przetrawić jedynie noszący sukienki wybrańcy buka bo tylko oni dostąpili łaski zrozumienia.
huja znasz i huja wiesz jeden z drugim
jesteście na sadolu , oglądacie filmiki a na nich ludzi , oni też ufają często we własną NADPRZYRODZONOŚĆ , lecz śmiejecie się z nich i ich debilizmu , myślicie że jesteście mądrzejsi i lepsi
NIE
żal mi was
to niesamowite że ktoś potrafi być na tyle zadufany w sobie , we własnym ego , rozum, aby tak wierzyć samemu sobie
huja znasz i huja wiesz jeden z drugim
jesteście na sadolu , oglądacie filmiki a na nich ludzi , oni też ufają często we własną NADPRZYRODZONOŚĆ , lecz śmiejecie się z nich i ich debilizmu , myślicie że jesteście mądrzejsi i lepsi
NIE
żal mi was
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów