18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Avatar
DmNQ 2023-06-15, 16:10 2
Pies_poligona napisał/a:

Tłumaczę i objaśniam. Sól a dokładniej Sód który się w niej zawiera odpowiedzialny jest za motorykę mieśni, przesyłając jego jony pomiędzy końcówkami nerwów.
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"



Potwierdzam. Posypałem kiedyś udziec z kurczaka i mi spierdolił z grilla.
Zgłoś
Avatar
Bul_od_bytu 2023-06-15, 16:38 1
dementisek92 napisał/a:

Do wszystkich powyżej którzy pytali o gatunek, są to sumiki karłowate, w zależności od regionu mają swoje nazwy takie jak koluch lub byczek. Ogólnie smaczna ryba, mało ości. Szkodnik który wyjada ikre ryb więc jak najbardziej na patelnie/grilla z nim.



Śmieć a nie ryba. W dodatku prawdziwy szkodnik. Nad każdym zbiornikiem, na którym łowiłem był nakaz uśmiercania złapanych byczków. Łapczywe to małe kurewstwo tak, że jak opierdoli haczyk to aż do żołądka i chuj po przyponie.
Zgłoś
Avatar
k................8 2023-06-15, 18:47
Pies_poligona napisał/a:

Tłumaczę i objaśniam. Sól a dokładniej Sód który się w niej zawiera odpowiedzialny jest za motorykę mieśni, przesyłając jego jony pomiędzy końcówkami nerwów.
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"



Czyli jedna była świeża.
A reszta, jak to w polskich sklepach.
Zgłoś
Avatar
dementisek92 2023-06-15, 19:32 1
Bul_od_bytu napisał/a:

Śmieć a nie ryba. W dodatku prawdziwy szkodnik. Nad każdym zbiornikiem, na którym łowiłem był nakaz uśmiercania złapanych byczków. Łapczywe to małe kurewstwo tak, że jak opie**oli haczyk to aż do żołądka i ch*j po przyponie.



Borykam się z tym samym problemem, gdzie nie pojadę to tego kurestwa jest mnóstwo, a bierze na wszystko, począwszy od robaków, kukurydzy, kulek, pelletu, myślę że i na gówno by wziął
Zgłoś
Avatar
Hagroo 2023-06-15, 22:15
Pies_poligona napisał/a:

Tłumaczę i objaśniam. Sól a dokładniej Sód który się w niej zawiera odpowiedzialny jest za motorykę mieśni, przesyłając jego jony pomiędzy końcówkami nerwów.
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"



to znaczy ze ryba nie była zamrożona - co najmniej tyle...
Zgłoś
Avatar
psotna_cipka 2023-06-15, 23:37 1
Chuj z tym co to jest. Najważniejsze że już nie pływa
Zgłoś
Avatar
smc 2023-06-16, 0:26 1
Pies_poligona napisał/a:

Tłumaczę i objaśniam. Sól a dokładniej Sód który się w niej zawiera odpowiedzialny jest za motorykę mieśni, przesyłając jego jony pomiędzy końcówkami nerwów.
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"



Idę posolić sobie kutasa

Zgłoś
Avatar
Deme 2023-06-16, 16:26
Karp na święta też mi tak tańczy na stole przy obrabianiu

______________

Urodził się zmęczony
Zgłoś
Avatar
poiuytrewq1324 2023-06-16, 18:57
Pies_poligona napisał/a:

Tłumaczę i objaśniam. Sól a dokładniej Sód który się w niej zawiera odpowiedzialny jest za motorykę mieśni, przesyłając jego jony pomiędzy końcówkami nerwów.
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"



Gdzieś coś dzwoni, ale nie w tym kościele. Posypanie solą nie jest w stanie zainicjować skurczu mięśnia w sposób w jaki to próbowałeś opisać. Każdy kto miał fizjologię na poziomie wyższym niż liceum wie, że to bez sensu. Potrzebna jest depolaryzacja motoneuronu, który zainicjuje skurcz jednostki motorycznej mięśnia.
Sól (ale może to być też np. sok z cytryny, albo ogień) w tym wypadku pobudza receptory bólowe, które krótkim łukiem odruchowym przekazują sygnał do jednostki, która to przetworzy (prawdopodobnie istota szara rdzenia kręgowego, albo jakieś rozproszone zwoje nerwowe), następnie odpowiedź kierowana jest do motoneuronów, które wyzwalają reakcję obronną, czyli uporządkowany skurcz mięśni. Im bardziej pierwotny zwierzak, tym neurony odporniejsze na śmierć organizmu i reakcja zachodzi bardziej spektakularne i przez dłuższy czas.

Sadistic bawi i uczy, pozdro!

Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów