📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:34
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-12-24, 20:19
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Tłumaczę i objaśniam. Sól a dokładniej Sód który się w niej zawiera odpowiedzialny jest za motorykę mieśni, przesyłając jego jony pomiędzy końcówkami nerwów.
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"
Gdzieś w mroku niepewności
Wciąż jeszcze tli w tobie nadzieja....
Wciąż jeszcze tli w tobie nadzieja....
Położone na zimnej tacce z nierozpalonym węglem... Powodzenia w przekładaniu na 2gą stronę.
VeIture napisał/a:
Położone na zimnej tacce z nierozpalonym węglem... Powodzenia w przekładaniu na 2gą stronę.
Opierdolą razem z tacką jak zgłodnieją.
To jest oznaką jakości
Co to za ryba?
Tak poza tym to kto kroi rybę na grilla w kawałki, kładzie na tackę i jeszcze posypuje jeszcze kilogramem wegety? Przecież z tego wyjdzie papka dla kota
Tak poza tym to kto kroi rybę na grilla w kawałki, kładzie na tackę i jeszcze posypuje jeszcze kilogramem wegety? Przecież z tego wyjdzie papka dla kota
qaz123edc napisał/a:
Co to za ryba?
Tak poza tym to kto kroi rybę na grilla w kawałki, kładzie na tackę i jeszcze posypuje jeszcze kilogramem wegety? Przecież z tego wyjdzie papka dla kota
ten w ruchu wygląda na małego lina, ale sam jestem ciekaw przekroju gatunków na tacce
chudini23 napisał/a:
tee
Ktoś tu wspominał o byczkach ale faktycznie mały lin też wchodzi w grę.
Do wszystkich powyżej którzy pytali o gatunek, są to sumiki karłowate, w zależności od regionu mają swoje nazwy takie jak koluch lub byczek. Ogólnie smaczna ryba, mało ości. Szkodnik który wyjada ikre ryb więc jak najbardziej na patelnie/grilla z nim.
chudini23 napisał/a:
ten w ruchu wygląda na małego lina, ale sam jestem ciekaw przekroju gatunków na tacce
Są ryby jak piskorz, które lepiej podskakują.
W Azji są normalne restauracje gdzie można sobie zamówić w pół żywą rybę albo żywą ośmiornicę
takie jest najlepsze bo najświeższe...super,smacznego
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów