18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Główna Poczekalnia (3) Soft (5) Dodaj Obrazki Filmy Dowcipy Popularne Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie - ostatnia aktualizacja: 48 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 4:40
🔥 Koniec jazdy - teraz popularne
Avatar
Kriski 2023-06-15, 8:23 4
Masz przynajmniej pewność że rybka jest świeża.
Zgłoś
Avatar
Pies_poligona 2023-06-15, 8:38 46
Tłumaczę i objaśniam. Sól a dokładniej Sód który się w niej zawiera odpowiedzialny jest za motorykę mieśni, przesyłając jego jony pomiędzy końcówkami nerwów.
Każdy świeży miesięń posypany solą lub np. sosem sojowym, który też posiada go dużo, sprawia, że martwe mięśnie "ożywają"
Zgłoś
Avatar
UrlichUrwich 2023-06-15, 9:17 1
Gdzieś w mroku niepewności
Wciąż jeszcze tli w tobie nadzieja....
Zgłoś
Avatar
gustav665 2023-06-15, 9:19 7
mnie sie wydaje czy ty wpierdalasz byczki z grilla?
Zgłoś
Avatar
~Velture 2023-06-15, 9:38 7
Położone na zimnej tacce z nierozpalonym węglem... Powodzenia w przekładaniu na 2gą stronę.
Zgłoś
Avatar
Korcipała 2023-06-15, 10:07 1
VeIture napisał/a:

Położone na zimnej tacce z nierozpalonym węglem... Powodzenia w przekładaniu na 2gą stronę.



Opierdolą razem z tacką jak zgłodnieją.
Zgłoś
Avatar
Wojownik12 2023-06-15, 13:41
To jest oznaką jakości
Zgłoś
Avatar
qaz123edc 2023-06-15, 13:46
Co to za ryba?

Tak poza tym to kto kroi rybę na grilla w kawałki, kładzie na tackę i jeszcze posypuje jeszcze kilogramem wegety? Przecież z tego wyjdzie papka dla kota
Zgłoś
Avatar
chudini23 2023-06-15, 13:54
qaz123edc napisał/a:

Co to za ryba?
Tak poza tym to kto kroi rybę na grilla w kawałki, kładzie na tackę i jeszcze posypuje jeszcze kilogramem wegety? Przecież z tego wyjdzie papka dla kota



ten w ruchu wygląda na małego lina, ale sam jestem ciekaw przekroju gatunków na tacce
Zgłoś
Avatar
qaz123edc 2023-06-15, 14:07 1
chudini23 napisał/a:

tee



Ktoś tu wspominał o byczkach ale faktycznie mały lin też wchodzi w grę.
Zgłoś
Avatar
dementisek92 2023-06-15, 14:09 4
Do wszystkich powyżej którzy pytali o gatunek, są to sumiki karłowate, w zależności od regionu mają swoje nazwy takie jak koluch lub byczek. Ogólnie smaczna ryba, mało ości. Szkodnik który wyjada ikre ryb więc jak najbardziej na patelnie/grilla z nim.
Zgłoś
Avatar
BambiPMT 2023-06-15, 14:09
chudini23 napisał/a:

ten w ruchu wygląda na małego lina, ale sam jestem ciekaw przekroju gatunków na tacce



Są ryby jak piskorz, które lepiej podskakują.
Zgłoś
Avatar
mCreydon 2023-06-15, 14:17 1
W Azji są normalne restauracje gdzie można sobie zamówić w pół żywą rybę albo żywą ośmiornicę
Zgłoś
Avatar
mynameisgod 2023-06-15, 15:24 1
takie jest najlepsze bo najświeższe...super,smacznego
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie