Przeglądam sobie fejsa i widzę pentagram ze skręcanych fajek, mój wzrok przykuł mistrzowski komentarz oddający realia dzisiejszej "młodzieży alternatywnej"
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:14
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:00
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
🇬🇧 English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
🇵🇱 Polska wersja
Hello guest,We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
Jaki tam terror. Słaba wstawka. Nie ma co wyławiać gimbazy spośród setek takich ,,genialności" kwiatu młodzieży polskiej. Nie ma piwa za posta. Jednakże jest uznanie za nowość na rynku. Pentagram z fajek. Ja pierdole. Brawo.
Gimbaza to nie wiek a stan umysłu
Inkwizytorzy się w grobach przewracaja
a co ma do tego fiskus? jeśli kupując tytoń do skręcania fajek z legalnego źródła płacisz taką sama akcyzę na wyroby tytoniowe co w gotowych papierosach?
Ponury Knur napisał/a:
a co ma do tego fiskus? jeśli kupując tytoń do skręcania fajek z legalnego źródła płacisz taką sama akcyzę na wyroby tytoniowe co w gotowych papierosach?
Dokładnie tak.
Na dodatek, jest to o wiele bardziej opłacalne, bo od papierosów płaci się akcyzę, jako od gotowego wyrobu, wliczając w to niestety koszty filtrów i papieru, ponieważ akcyzę opłaca się od gotowego wyrobu tytoniowego.
Natomiast kiedy skręcamy, płacimy akcyzę wyłącznie od liści tytoniu, natomiast nie płacimy akcyzy od filtrów i od bibułek.
Dlatego jest to rozwiązanie tańsze, chociaż oczywiście, więcej jest z tym pierdolenia.
Slonx
Zainwestuj w maszynke do robienia
Powinno sie zwrocic wmiare szybko - oczywiscie zalezy ile kopcisz
Zainwestuj w maszynke do robienia
Powinno sie zwrocic wmiare szybko - oczywiscie zalezy ile kopcisz
to tak jak z ateizmem u młodych ,pierdolą pierdolą a na kolędzie pierwsi po obrazek do zeszytu lecą.
Ja kręcę fajury. Dałem 100 zł za kilo tyxu, plus 2 dychy maszynka i 2 dychy za gilzy. 140 zł, a palę już to półtora miecha i jeszcze dużo mi zostało. Duża oszczędność, bo wcześniej paczka dziennie szła, to tygodniowo 7 dych wychodziło. Po dwóch tygodniach się zwróciło.
@Ponury Knur- Ale za wytworzenie papierosa już nie zapłaciłeś. A do tego prowadzi rząd. Link: podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/661492,fiskus_chce_akcyzy_od_recznie_...
@Slonx: Może i tak, ale jakość tytoniu ktory kupujesz liscie do pocięcia lub pocięty gotowy do zwijania szybko sie zmienia. I nie jest zawsze taki sam. Jak kupisz sztange papierosów to masz z jednej fabryki.
@marshal- Zdrowie się raczej nigdy nie zwróci. Tylko pieniądze które i tak wydaje będzie o 1zł czy 2zł mniej. Pozatym 1/10 tytoni i tak się gubi lub wyrzuca. Wiec nie wiem czy warto dla jednej osoby taki tytoń.
@Echis: Skoro tyle zajebistych aspektów widzisz w kręceniu papierosów niż ich wyrzucaniu. Dopisz linijkę, że je także sprzedajesz i masz już z nich kaszlaka.
FACEPALM - jak może się zwrócić wydatek który nie jest nadrabiany sprzedażą xD....
@Slonx: Może i tak, ale jakość tytoniu ktory kupujesz liscie do pocięcia lub pocięty gotowy do zwijania szybko sie zmienia. I nie jest zawsze taki sam. Jak kupisz sztange papierosów to masz z jednej fabryki.
@marshal- Zdrowie się raczej nigdy nie zwróci. Tylko pieniądze które i tak wydaje będzie o 1zł czy 2zł mniej. Pozatym 1/10 tytoni i tak się gubi lub wyrzuca. Wiec nie wiem czy warto dla jednej osoby taki tytoń.
@Echis: Skoro tyle zajebistych aspektów widzisz w kręceniu papierosów niż ich wyrzucaniu. Dopisz linijkę, że je także sprzedajesz i masz już z nich kaszlaka.
FACEPALM - jak może się zwrócić wydatek który nie jest nadrabiany sprzedażą xD....
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów