Zgadzam się 100 %. Ale w stanach pierdołą się z czarnymi jak matka z łobuzem, a to słowo tak naprawdę tylko daje pretekst czarnym do agresji, szczególnie jak czują się silniejsi albo są w większym stadzie.
Albo jakiegoś słowa może używać każdy albo nikt go nie może używać.
Jeśli jedna grupa etniczna/rasowa/seksualna itp. może używać jakiegoś słowa, które jest obraźliwe względem pewnej grupy osób to wszyscy mogą tego słowa używać.
Póki ktokolwiek będzie go używał to zawsze będzie polaryzowało społeczeństwo.
Dam wam przykład który odnosi się do mnie.
Słowo "kaleka". Ja teoretycznie mogę go używać mówiąc o niepełnosprawnych bo sam jestem niepełnosprawny ale wiem, że niepełnosprawni nienawidzą jak ktokolwiek używa tego słowa. Poznałem przez ten ponad rok czasu sporo osób niepełnosprawnych i w świecie niepełnosprawnych w Polsce słowo "KALEKA" jest w chuj obraźliwe. Nie miałem pojęcia.
Ja tego słowa nie używam chociaż mnie osobiście w żaden sposób nie obraża ani nie rani moich uczuć ale skoro środowisko osób niepełnosprawnych zgodnie uznało, że to bardzo obraźliwe słowo to go nie używam aby nie krążyło w języku potocznym.
Tak samo murzyni powinni zrobić i nie nazywać się "NIGGA", "NYGGA", "NEGRO!", "NIGGER" itp. itd. abs. esp. skoro ich to obraża jak ktoś ich tak nazwie. Niech się kurwa sami tak nie nazywają to za kilka lat nikt nie będzie tak ich nazywać.
Zdaje się, że zupełnie nieświadomie i przez przypadek dałeś wykład promujący lewacką poprawność polityczną. To, że czarnuchy nie chcą się do niej stosować to inny problem, ale ogólnie na tym ona polega.
Żeby było jasne, gardzę poprawnością polityczną, zarówno tą lewicową, jak i prawicową (nazywaną dla niepoznaki wartościami i uczuciami np. religijnymi, patriotycznymi). Wolność wypowiedzi to też wolność obrażania, podoba się to komuś czy nie. Dupę trzeba mieć twardą.
Żeby było jasne, gardzę poprawnością polityczną, zarówno tą lewicową, jak i prawicową (nazywaną dla niepoznaki wartościami i uczuciami np. religijnymi, patriotycznymi). Wolność wypowiedzi to też wolność obrażania, podoba się to komuś czy nie. Dupę trzeba mieć twardą.
Tylko tendencja na zachodzie jest taka, że wolno bezkarnie pluć i obrażać jednych ale nie wolno już się krzywo spojrzeć na innych.
Chcesz pluć jak pizda na patriotyzm, na "religię" itp.? Spoko ale rób to również z chronionymi grupami a nie tylko plujesz na kościół i na patriotyzm.
To bardzo odważne kiedy nie grożą żadne konsekwencje.
Teraz pluj tak samo na żydów, muzułmanów, (ogólnie całe lghdtv+) i na każdą "mniejszość" w naszym kraju.
Używaj takich samych słów i dalej rób to nie używając VPN'a.
To bardzo odważne kiedy nie grożą żadne konsekwencje.
Teraz pluj tak samo na żydów, muzułmanów, (ogólnie całe lghdtv+) i na każdą "mniejszość" w naszym kraju.
Używaj takich samych słów i dalej rób to nie używając VPN'a.
Zaskoczę cię, nie mam nic przeciwko pluciu na pedałów, czarnuchów, Żydów, choć sam do nich nic nie mam i dlatego nie mam powodu pluć. Ale z przyjemnością pluję na ekozjebów czy walczących z mięsem wegan i na niektórych muzułmanów też, konkretnie na fundamentalistów i tych, co ich drażni spalony Koran albo rysunek Mahometa. Jestem za maksymalną wolnością słowa, jak w USA.
A co się tak srasz z tym VPNem? To groźba? Jeśli jako moderator widzisz mój IP to już pewnie sprawdziłeś, że należy do sieci komórkowej i to nie jednej. Więc powinieneś wiedzieć, że zlokalizowanie mnie może być dość trudne. I jeszcze dodaj IP z hoteli w całej Europie, McDonaldsów i innych publicznych miejsc. Do tego, faktycznie możesz nie wiedzieć, że za granicą, w roamingu na komórce dalej mamy polskie IP, więc mogę być gdziekolwiek. W Niemczech, USA albo choćby w jebanym Burkina Faso.
Szukaj igły w stogu siana, a najlepiej od razu cmoknij mnie w pompę.
Albo jakiegoś słowa może używać każdy albo nikt go nie może używać.
Jeśli jedna grupa etniczna/rasowa/seksualna itp. może używać jakiegoś słowa, które jest obraźliwe względem pewnej grupy osób to wszyscy mogą tego słowa używać.
Póki ktokolwiek będzie go używał to zawsze będzie polaryzowało społeczeństwo.
Dam wam przykład który odnosi się do mnie.
Słowo "kaleka". Ja teoretycznie mogę go używać mówiąc o niepełnosprawnych bo sam jestem niepełnosprawny ale wiem, że niepełnosprawni nienawidzą jak ktokolwiek używa tego słowa. Poznałem przez ten ponad rok czasu sporo osób niepełnosprawnych i w świecie niepełnosprawnych w Polsce słowo "KALEKA" jest w chuj obraźliwe. Nie miałem pojęcia.
Ja tego słowa nie używam chociaż mnie osobiście w żaden sposób nie obraża ani nie rani moich uczuć ale skoro środowisko osób niepełnosprawnych zgodnie uznało, że to bardzo obraźliwe słowo to go nie używam aby nie krążyło w języku potocznym.
Tak samo murzyni powinni zrobić i nie nazywać się "NIGGA", "NYGGA", "NEGRO!", "NIGGER" itp. itd. abs. esp. skoro ich to obraża jak ktoś ich tak nazwie. Niech się kurwa sami tak nie nazywają to za kilka lat nikt nie będzie tak ich nazywać.
Piwko leci, ale dla mnie niglet to zawsze będzie niglet
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów