Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Po pierwsze - Gazy możecie mieć w dupie, tu jest płyn.
Po drugie - Płyn rozcieńczany z wodą w każdej szklance.
Warte zauważenia: Trochę się mu rozlało tego "gazu" przy nalewaniu do największego naczynia.
[...]jak będziesz uważnie słuchał na fizyce, to może nie pomylisz cieczy z gazem.
Moze nawet sie dowie, ze ciecze i gazy to plyny?
Filmik poniżej:
nieprawda! raz że ziomek to nalewa nie zakrywając rękami, a dwa że jest w stanie nalać to potem do większej ilości kubkówŻaden gaz, żadna "specjalna ciecz". Jak się przyjrzycie uważnie to widać iż specjalne są szklanki. W środku są wypełnione szkłem. Można zalać tylko przestrzeń przy ściankach szklanki co powoduje iluzje iż szklanka jest pełna. Było to kiedyś tłumaczone w programie gdzie typ pokazuje jak działają iluzjoniści
Filmik poniżej:
bo to huje prosze księdzaCzłowiek się uczy całe życie... A tu za niewiedze od razu wyzywanie od gimbusów, ja rozumiem jest fajnie raz, drugi, za trzecim też przecierpię, ale kurwa ile można wałkować to samo, grzecznie się zapytałem i liczyłem na dosyć grzeczną odpowiedź, a tu taki chuj ...
Magia Bez Tajemnic zawsze warta browara
BTW - Zgadzam się z teorią o wodzie w szklankach
To nie ciecz tylko, gaz cięższy od powietrza, który za każdym "przelaniem" zwiększa swoją objętość. W gimnazjum tego nie uczą, choć większość debili by się domyśliła, to za parę lat - jak będziesz uważnie słuchał na fizyce, to może nie pomylisz cieczy z gazem.
upodabniasz się do postaci z twojego awatara?
nieprawda! raz że ziomek to nalewa nie zakrywając rękami, a dwa że jest w stanie nalać to potem do większej ilości kubków
No to na pewno są czary w czystej postaci po prostu może mieć 2 ścianki bądź jakąś przeźroczystą ciecz w środku. Z filmem chodziło o przedstawienie jak taka iluzja działa.
nawet zmiana koloru (w większych szklankach jest coraz mniej białe a bardziej przeźroczyste) sugeruje że to gaz
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów