18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
pytolsky 2023-07-07, 8:35 5
maxkulczyk napisał/a:

noże na wyspach

Na wyspach nie tylko zakazane jest noszenie noży (niezależnie od tego, czy skryte czy widoczne), obecnie kupuje się je na dowód, ale trwają prace nad... całkowitym zakazem posiadania niektórych typów. Jak powszechnie z filmików z sadola wiadomo, zakazy posiadania normalnym ludziom jakiejkolwiek broni są niebywale skuteczne względem rzeczywistych przestępców.

Co więcej - w Anglii, mimo obostrzeń odnośnie noży, dokonuje się z ich udziałem więcej zabójstw niż w Polsce. Z kolei w Polsce, mimo obostrzeń odnośnie broni palnej, dokonuje się z jej udziałem więcej zabójstw niż w którymkolwiek sąsiadującym kraju (przy czym każdy z nich ma zarówno bardziej liberalne prawo, jak i więcej broni na obywatela niż my). Gdyby tylko te fakty coś łączyło...
Zgłoś
TurboKaczka 2023-07-07, 10:45 1
Gruk napisał/a:

"Ślizki" - naprawdę? Jprdl

polonista w duoe jebany
Zgłoś
Bul_od_bytu 2023-07-07, 11:55
Odjebał go jak karpia tym młotkiem
Zgłoś
Gruk 2023-07-07, 17:28 1
TurboKaczka napisał/a:

polonista w duoe jebany

Widzę masz ciekawe doświadczenia z komunii...
Zgłoś
erise 2023-07-08, 1:22
Nie ostatnio tylko zawsze w UK królowała broń biała w statystykach. Jedynie teraz łatwiej o filmiki.
Zgłoś
angel_punx 2023-07-09, 22:36
pytolsky napisał/a:

Na wyspach nie tylko zakazane jest noszenie noży (niezależnie od tego, czy skryte czy widoczne), obecnie kupuje się je na dowód, ale trwają prace nad... całkowitym zakazem posiadania niektórych typów. Jak powszechnie z filmików z sadola wiadomo, zakazy posiadania normalnym ludziom jakiejkolwiek broni są niebywale skuteczne względem rzeczywistych przestępców.
Co więcej - w Anglii, mimo obostrzeń odnośnie noży, dokonuje się z ich udziałem więcej zabójstw niż w Polsce. Z kolei w Polsce, mimo obostrzeń odnośnie broni palnej, dokonuje się z jej udziałem więcej zabójstw niż w którymkolwiek sąsiadującym kraju (przy czym każdy z nich ma zarówno bardziej liberalne prawo, jak i więcej broni na obywatela niż my). Gdyby tylko te fakty coś łączyło...

Mieszkam kilkanaście lat w UK, zabronione są np. noże otwierane z pomocą sprężyny, nie wolno ich kupować ani nawet posiadać we własnym domu, jeżeli posiadasz taki nóż to powinienieś go oddać na najbliższy posterunek policji. Ale na przykład na tej stronie: dnaleisure.co.uk/ będąc zarejestrowanym użytkownikiem (ja musiałem wysłać in kopię paszportu do weryfikacji wieku i prawdopodobnie do sprawdzenia czy nie byłem karany wcześniej) można kupić prawie wszystko oprócz broni palnej. Ja sam myślę o jakiejś kuszy.
Zgłoś
pytolsky 2023-07-10, 13:04 1
angel_punx napisał/a:

Mieszkam kilkanaście lat w UK, zabronione są np. noże otwierane z pomocą sprężyny, nie wolno ich kupować ani nawet posiadać we własnym domu, jeżeli posiadasz taki nóż to powinienieś go oddać na najbliższy posterunek policji. Ale na przykład na tej stronie: będąc zarejestrowanym użytkownikiem (ja musiałem wysłać in kopię paszportu do weryfikacji wieku i prawdopodobnie do sprawdzenia czy nie byłem karany wcześniej) można kupić prawie wszystko oprócz broni palnej. Ja sam myślę o jakiejś kuszy.

W PL kusze są w praktyce zakazane jako bronie szczególnie niebezpieczne (chyba tylko dlatego, że papież jej kiedyś zakazał). Na pewno nie kupisz jej od tak sobie, bez uczestnictwa w jakimś bractwie rycerskim. Ale funkcjonalną replikę napoleońskiej armaty polowej strzelającą kilkukilogramowymi pociskami możesz kupić bez choćby zgłoszenia. Gdzie nie spojrzysz, tam absurdy.
Zgłoś
angel_punx 2023-07-10, 21:09
pytolsky napisał/a:

W PL kusze są w praktyce zakazane jako bronie szczególnie niebezpieczne (chyba tylko dlatego, że papież jej kiedyś zakazał). Na pewno nie kupisz jej od tak sobie, bez uczestnictwa w jakimś bractwie rycerskim. Ale funkcjonalną replikę napoleońskiej armaty polowej strzelającą kilkukilogramowymi pociskami możesz kupić bez choćby zgłoszenia. Gdzie nie spojrzysz, tam absurdy.

Kupowałem u nich wcześniej, co prawda nie kuszę ale inne zabawki, maksymalnie do 3 dni dostawa, Luton jest niezbyt daleko. W Windsorze który jest bardzo blisko mnie jest klub łuczniczy ale nie sprawdzałem jeszcze czy można tam używać kusze.
Zgłoś
pytolsky 2023-07-11, 8:13
angel_punx napisał/a:

Kupowałem u nich wcześniej, co prawda nie kuszę ale inne zabawki, maksymalnie do 3 dni dostawa, Luton jest niezbyt daleko. W Windsorze który jest bardzo blisko mnie jest klub łuczniczy ale nie sprawdzałem jeszcze czy można tam używać kusze.

No to powodzenia w użytkowaniu. Miejmy nadzieję, że żadnego klubowicza nie ustrzelisz (żartuję - chętnie zobaczę na hardzie )
Zgłoś
JanJankowski 2024-02-18, 19:49
Chuj z tym. Jednego pedzia mniej
Zgłoś
AlbertoNihilo 2024-02-19, 13:30
Co to jest kopyto? Ja rozumiem mówić na pistolet klamka, ale kopyto?
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów