Ten cały paradokument jest tak kurewsko naciągany że ciężko dotrwać do końca. Gdzie tu jakiś obiektywny wywiad? Najpierw sami księża, potem jakaś babcia co pewnie bez różańca do kibla nawet nie chodzi, seria fotografii i ciągle wypowiedzi gości z koloratkami... no aż chujem strzela po diabelskim ołtarzu!
Litości. Oglądałem chwilę (dawno temu jak było o filmie głośno) ale wtedy też nie mogłem dotrwać do końca bo coś mi tu nie pasowało za cholerę. Dlaczego jak już mówią o "opętaniu" to nie ma jak na złość ANI JEDNEJ wypowiedzi psychologa, psychiatry ani żadnych przykładów badań jakich dokonano. Co z sekcją zwłok? Ni chuja - tutaj też. A niby schyłek XX wieku kurwa... jak widać nie wszędzie.
Wypowiedzi księży w tym filmie są co najmniej dziwne - szczególnie od 49:30.
Już pomijając to że ludzi nie wierzących w nic, demony się nie tykają (huhuhu dziwne co nie?)...
"Potęga złych duchów jest większa niż potęga Jezusa Chrystusa" ... ŻE KURWA CO?! Ksiądz to powiedział? ...nie wierzę
tzn nie no.. ja mu wierzę. Tak!
Szatan jest w chuj silniejszy od Dżizusa!
FACE IT!!!
Dalej - może by tak diagnozę jakąś lekarz podał chorej kobicie, żeby sobie krzywdy nie robiła czy coś? No po chuuuj :
50:10 - są u "lekarza", po tym jak już kobita rozjebała sobie łeb itp bo jej nie pilnowali (mieli ją w dupie? bali się? łe?)
50:50 - padłem. Ten "lekarz" powinien ostro się zastanowić nad swoją misją bo wtedy pojechał po bandzie jak PO z obietnicami od 8 lat.... Raczej jestem przekonany że to prędzej był znachor nie lekarz. Lekarz WZYWA POMOC EKSPERTÓW jeśli sam sobie nie radzi, a już na pewno wysyła chorego DO SZPITALA NA OBSERWACJĘ!!!. Chyba że z syndromem opętania nie przyjmują bo.... to zaraźliwe? - no nie wiem jakie wtedy panowały standardy - pewnie takie jak u Papuasów...
Ale po co jak modlitwa to antidotum na wszystko? Przypominam - koniec XX wieku - lata, w których medycyna była już zajebiście rozwinięta ale co tam - zabobony są na 1. miejscu.
51:50 dewotka mówi o stygmatach
uwielbiam ten temat serio - szczególnie stygmaty na... dłoniach
serio kurwa? Jakieś logiczne wyjaśnienie stygmatów na dłoniach? Zawsze jak są to na DŁONIACH a czemu nie na nadgarstkach?
52:40 - tutaj widać kurwa jak na dłoni (
) że jebańcy się nad kobitą ZNĘCALI!!! Chorego (tym bardziej psychicznie) czasem trzeba karmić albo podpiąć do kroplówki - w szpitalach tak bywa i nie tłumaczy się śmierci z głodu demonami... A jej NIE DAWALI JEŚĆ!!! Choroba postępowała więc w najlepsze, bo organizm był coraz słabszy - i rany, które najprawdopodobniej chora zadała sobie sama (bo nikt jej nie pilnował.. KUREW!!) nie goiły się bo jak kurwa miały się zagoić? U osoby osłabionej psychicznie i fizycznie może dojść do wielu schorzeń, w tym też do osłabienia krzepliwości krwi.
Można od bidy obejrzeć ale radzę mieć świadomość, że to paradokument a nie obiektywne fakty z dowodami chociażby typu opinii niezależnego psychiatry.