18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 21:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:00
🔥 Akrobatka - teraz popularne
🔥 Przejazd crossowca ... - teraz popularne
Temat jeden na forum już był tutaj. Ale mam nadzieję, że ze względów materiałów własnych i dodania wielu informacji wątek nie zostanie wywalony czy też scalony. Dodam, że w wątku @adiemus36 są tylko i wyłącznie zdjęcia z zewnątrz obiektu. Tutaj będzie można zobaczyć wszystko co tylko możliwe.

Jako, że mieszkam bardzo blisko samego terenu EJŻ to jestem tam częstym bywalcem. Jedyne co pozostało to sam teren elektrowni, tunel techniczny o długości około kilometra, z halą pomp pod ziemią. (mało kto wie o jego istnieniu), 3 budynki szatniowe oraz hale i inne zabudowania przejęte przez firmy.

Zdjęcia podglądowe - reszta w komentarzach.
Zdjęcie z pomieszczenia obok hali pomp:

Zawalony Hotel Nowy - hotel pracowniczy. Aktualnie został już cały wyburzony

Budynki szatniowe i dworzec autobusowy:

Około kilometrowy tunel pod elektrownią:

Ośrodek pomiarów zewnętrznych:

Teren samej elektrowni:

Reszta zdjęć w komentarzach.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

🇬🇧  English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Support this website with a small donation

🇵🇱  Polska wersja
Hello guest,

We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.

Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay

Thank you for your support!

Donate
 already done / not interested
SemirN 2012-11-02, 14:21
zerodwadwa napisał/a:

Teren jest przez kogoś użytkowany, coś się tam dzieje?
Na jednym ze zdjęć widać, chyba, nowe gaśnice. Dwa zdjęcia niżej, te skrzynki z elektryką też jakoś świeżo wyglądają.

Sam teren nie, w okolicy stoją magazyny które są wynajęte przez firmy od Pomorskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. W jednym z pomieszczeń tunelu jest jakaś rozdzielnia mała, i jakaś szafa z wyświetlaczem. Spodziewam sie, że należy to wlasnie do jednej z firm. Do tego w tunelu jest poprowadzona jedna, w miarę nowa rura którą płynie woda.
Zgłoś
b................d 2012-11-02, 14:32
Half life ma ta elektrownia całkiem spory.

Swoją drogą - w atomie siła, czytałem ostatnio nawet wywiad z jednym zielonym, który przyznał, że elektrownie jądrowe w Polsce to przyszłość energetyki.
Zgłoś
toiman 2012-11-02, 14:36
Ciekawe miejsce
Zgłoś
s................r 2012-11-02, 14:36
że jeszcze nikt tam nie zapierdolił tego złomu
a co to za furą przyjechałeś jakieś napisy na niej widzę ?
co to za straż ?

Kurwa ile kasy tam poszło

Tylko czekać na film reaktor strachu w żarnowcu 2
Zgłoś
w................5 2012-11-02, 14:39 1
Kurwa jak zawsze wszystko musieli zjebać i cofnąć zezwolenie na budowę.
Zgłoś
SemirN 2012-11-02, 14:40
straatveger napisał/a:

a co to za furą przyjechałeś jakieś napisy na niej widzę ?

Dodatkowo prócz straży pozarnej zajmuje sie pilotażem ponadgabarytowym.
Zgłoś
MCL 2012-11-02, 14:42
Wszystko spoko fajnie ale ekokurwy się wjebały i wszystko w pizdu. A teraz kurwa byśmy płacili te 25% mniej za prąd. co oznacza 25% z kasy która przeznaczamy na prąd na wódę. Aż się ide najebać
Zgłoś
mare30ks 2012-11-02, 14:57
Sporo tego do zwiedzaniam, bylem tam w wakacje, ale obejrzalem tylko resztki elektrowni z drogi, wlasnie przy jakis magazynach. Nie wiedzialem ze az tyle tego jest. Trzeba bedzie wrocic z jakims zapleczem.
Zgłoś
Jaanek 2012-11-02, 15:01
Hmm... mieszkam w siemianowicach slaskich i tutaj mamy dawna Hute Jednosc, ktora upadlosc oglosila jakies 10 lat temu i od tego czasu stoi sobie i jest stopniowo rozkradana. Bylem tam pare razy popatrzec, ale latwo o wpierdol, bo gornicy rodem z Minecrafta kopia gdzie sie da i sapia sie do kazdego kto przejdzie.

Bylby ktos chetny na zdjecia z takiej wyprawy? Mysle, ze jest co pokazac
Zgłoś
GoKuX15 2012-11-02, 15:37
Jaanek nie gadaj tylko wrzucaj.
Zgłoś
juki 2012-11-02, 15:37
Moze i lepiej, ze nie wybudowali tego za PRLu...
Zgłoś
Cyrk 2012-11-02, 15:38
Szkoda, że pseudoekologowie i pojeby innej maści uniemożliwili dokończenie elektrowni. Jakby nie ta banda półgłówków to pewnie byśmy mieli już kilka(naście) kolejnych takich elektrowni i bylibyśmy uniezależnieni od węgla i nie mieli związanych z tym problemów (od ceł zaporowych na zagraniczny węgiel, przez związkowe bydło w kopalniach, po zanieczyszczone powietrze). Ale co tam logika i fakty jak można ludziom pokazać Czernobyl i Fukushime, a już srają pod siebie nie rozumiejąc co się stało...
Zgłoś
Uechtacz 2012-11-02, 16:19 1
Zajebisty materiał. Byłem w okolicy rok temu, ale nie mogłem się pobawić w Fallouta ani Stalkera bo potomstwo jeszcze za małe. Dzięki za wirtualną wycieczkę.
Kto nie da piwka ten stulejarz.
Zgłoś
ronsonowicz 2012-11-02, 16:24
SemRin Powiedz mi czy po tym terenie da rade sie poruszac autem? czy jest jakies ogrodzenie gdzie trzeba sie na "dziko" przedostac?
Zgłoś
SemirN 2012-11-02, 16:30
ronsonowicz napisał/a:

Powiedz mi czy po tym terenie da rade sie poruszac autem?

Teren dobrze chroniony, co chwile patrole. Od razu policje praktycznie wzywają. Wejdziesz ale ryzyko jest spore. W sumie 100% pewne, że za chwile policjanty Cie zgarną... Jak masz wejście u góry i trochę zdrowego rozsądku to nie ma problemów. Przekupienie ochrony wódką czy kasą nic nie da
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem