Jamka napisał/a:
dawno nie widziałam tu nic tak słabego
A to już ma ponad 30 piw... Może gdyby miało inną formę albo nie było tej żenującej puenty z afryką i chujem z nimi?
Co do segregowania śmieci to się zgodzę, nie jesteśmy tak zaawansowani technologicznie, żeby były z tego jakieś wymierne korzyści. Ale najpierw trzeba popracować nad świadomością narodu, więc może jakiś sens to ma na dłuższą metę.
Oszczędzanie prądu to też głupota, w zasadzie robisz to tylko dla siebie co pozwoli Ci zmniejszyć rachunek. Ale jakby wszyscy zaczęli oszczędzać to ceny prądu zaczęłyby iść w górę bo panowie prezesi muszą zarobić na swoje premie.
Chociaż ostatnio chyba właśnie z tym mamy do czynienia bo ceny surowców wcale nie poszły w górę a ceny prądu szaleją. W ostatnich latach mamy do czynienia z boomem na oszczędzanie energii, energooszczędne żarówki, lodówki nawet procesory i zasilacze, wyłączanie światła po wyjściu z pokoju/kuchni itp. itd. coraz więcej ludzi zaczęło z tego korzystać. Sam z tego korzystam i różnica jest odczuwalna. I czy oszczędzanie wyszło na dobre? Sam nie wiem, korzystamy mniej a płacimy więcej..
A co do wody to Polska jest krajem z deficytem wodnym. Oszczędzanie w tym przypadku ma już jakiś sens. Zużywamy więcej niż natura nam daje.
Ale w tym miejscu to też do końca nie jest dobre, bo oszczędzając wodę w domu, zużywamy jej więcej w oczyszczalni ścieków, bo będą zbyt stężone.
Oczywiście nie możemy zapomnieć o kategoriach wód. Inne wody pijemy my (której jest bardzo mało) a inne wody przeznaczane są do fabryk, hut ogólnie dla przemysłu.
Podsumowując nic dla mnie nie ma sensu i nie wiem o co w tym chodzi a jak nie wiem o co chodzi to przypuszczam, że o pieniądze...
Ale skąd Ty wziąłeś Afryke? No chyba że wysyłasz prąd w butelkach po wodzie z recyklingu do starych w afryce to przepraszam.
Pozdrawiam