18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 8 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Szanowni Państwo,

Głęboko zaniepokojeni potwierdzonymi przez pracowników UM we Władysławowie doniesieniami medialnymi dotyczącymi rozpoczęcia prac nad projektem całkowitego zamknięcia dla miłośników sportów wodnych akwenu Zatoki Puckiej (http://norda24.pl/wydarzenia/item/896-powiat-zamkn%C4%85-akwen-zatoki-puckiej.html) zwracamy się z prośbą o zaprzestanie skandalicznych działań, których efektem będzie likwidacja kolebki polskiego surfingu oraz całej infrastruktury towarzyszącej.

Zatoka Pucka od lat postrzegana jest jako jeden z najlepszych w Europie akwenów do szkolenia i uprawiania takich sportów jak windsurfing, kitesurfing czy żeglarstwo. To chluba i wizytówka Polski doceniana i komplementowana na międzynarodowej arenie miłośników sportów wodnych. Ciepła, płytka woda, niewielkie fale oraz umiarkowany wiatr pozwalają w pełni cieszyć się bezpieczną nauką i aktywną rekreacją. To tu swoje pierwsze kroki stawiali - Zofia Klepacka, Przemysław Miarczyński, Wojciech Brzozowski i wielu innych sportowców - polskich mistrzów świata, Europy czy też zdobywców medali olimpijskich.

Wokół sportów wodnych przez lata ich istnienia w regionie zatoki została także stworzona rozbudowna infrastruktura obsługująca ruch turystyczny - hotele, pensjonaty, bary, sklepy, restauracje, szkółki, wypożyczalnie sprzętu, pola namiotowe. To tysiące miejsc pracy w regionie oraz kolejne tysiące w firmach powiązanych, to silne wsparcie ekonomiczne całego regionu, to niewątpliwie także atrakcja turystyczna i magnes przyciągający każdego roku tysięce turystów i surferów z kraju i z zagranicy. To własnie dzięki otwarciu na sporty wodne dziesiątki tysięcy turystów każdego roku odwiedza region zatoki wspierając rozwój rodzimych przedsiebiorców i lokalne budżety publiczne zamiast kierować swoje kroki za granicę.

Z powyższych powodów nie zgadzamy się na całkowite zamknięcie akwenu Zatoki Puckiej na sporty wodne oraz kategorycznie sprzeciwiamy się dalszemu prowadzeniu prac nad wspomnianym projektem zmian w prawie, wprowadzanych pod naciskiem grup "ekoterrorystów".

Inforujemy jednocześnie, iż w przypadku dalszego prowadzenia prac nad projektem zamknięcia akwenu Zatoki Puckiej podamy do publicznej wiadomości nazwiska wszystkich urzędników, którzy przy projekcie pracowali lub też nie podjęli działań w celu jego odrzucenia, aby wyborcy przy najbliższej okazji sami zdecydowali kto jest godny nadal sprawować zaszczytną funkcję ich reprezentanta, a kto został zdyskwalifikowany.
tu daje linka do petycji : petycjeonline.com/stop_zamkniciu_zatoki_puckiej

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Podpiwek 2013-12-10, 11:54
Pamiętam jak kiedyś widziałem na owej zatoce, maszty zatopionych statków. Fajny widok.
Zgłoś
qwerq123 2013-12-10, 11:57 1
A niech zamykają przynajmniej nie będziesz tam sikał.
Zgłoś
PapaSmurf 2013-12-10, 11:57 71
SKURWYSYŃSTWO !!!!! Polsko ucz się od Rosji jak radzić sobie z EkoŚmieciami. Do pierdla z nimi.
Zgłoś
D................d 2013-12-10, 12:09 2
To jest tak durne, że coś takiego może mieć w ogóle miejsce, aż śmierdzi fejkiem!
Litości, nikt nie może być aż takim idiotom. W ogóle kto na poważnie bierze tych ekozjebów, czemu ludzie z nimi dyskutują w ogóle?
Wysłać to ścierwo na środek pustyni i niech wody szukają, jak znajdą to dobrze, jak nie znajdą to zdechną, i też dobrze.
Zgłoś
DMT 2013-12-10, 12:14 26
WON od Zatoki! To jest NASZE wspólne dobro Narodowe, i nikt mi kurwa nie będzie mówił co mi wolno a co nie. Petycję podpisałem, zeszło mi 30 sekund, można również pozostać anonimowym. Was też do tego zachęcam!
Zgłoś
Lysack 2013-12-10, 13:38
Ekozjebów trzeba zamknąć, a nie zatokę.
Zgłoś
j2m2 2013-12-10, 14:59 2
niech zamkną nie tylko zatokę ale i cały puck, bo jebie w okolicy.
Zgłoś
Delemele 2013-12-10, 18:41
Szkoda że w tekście nie ma przyczyn takiej decyzji. Pewno jak zwykle bydło zostawia chlew na plaży a potem się dziwi dlaczego zamykają takie miejsca.
Zgłoś
patroy 2013-12-10, 18:41 1
O pierwszy raz na sadolu cos z mojego miasta
Zgłoś
Magik2501 2013-12-10, 18:48
W pełni popieram akcje, ale petycje online NIC nie dają. Naprawdę totalnie nic.
Noo może poza statystyką ile osób nie popiera. Ale nie da się z tym nic potem zrobić. Petycja się liczy tylko z podpisem odręcznym. Także jeśli w Warszawie będziecie zbierać podpisy to na pewno pomogę
Zgłoś
LucaBrasi 2013-12-10, 18:57
Napisz może dlaczego chcą zamknąć, jakie są przyczyny, co ty o tym szczerze sądzisz, opisz krótko ale konkretnie całą sytuację. Na razie widzę pałowanie się nad zatoką, jak tam nie jest super, cudownie i w ogóle siódmy cud świata i 10 milionów miejsc pracy no i oczywiście jacyś źli oni "oni" chcą wszystko zniszczyć
Zgłoś
i................y 2013-12-10, 19:04
j2m2 napisał/a:

niech zamkną nie tylko zatokę ale i cały puck, bo jebie w okolicy.

Maszf apfsolutfną frację. F pełni siem s tfobą zfghadzam. Żamkhnomć!
Żamkhnomć całe państfo, a mieszkfhańcóf spalitś. Żamknimcie, kuhfa, od razu Erłopę. Albho lepiej – siem!

Sohry, żhe tfak niefyraśnie mufię, alhe po tfych ekho-sthekfach, ktfóre jadfłem na obfiad, tfo siem, kuhfa, finaczhej nie da. Stfrhaszhnie khleisthe sfhą.
Zgłoś
PapaSmurf 2013-12-10, 19:07 5
@UP, chodzi o "Morświny, Foki szare i BYĆ MOŻE różne gatunki ptaków". Za przyczyny podaje się, że w zatoce są idealne warunki do bytowania tych zwierząt. Ja się kurwa pytam, czy ktoś w ciągu ostatnich 5 lat widział w zatoce morświna? Foki Szare tak, ale od strony Morza, a nie zatoki. EkoSzmaty chcą po prostu wyłudzić dużą kasę, bo tylko o to im chodzi.
A te ptaki które być może przylecą to niech sobie wydrukują i w dupę wsadzą.
Zgłoś
ObsranyBambosz 2013-12-10, 19:09 2
Najlepiej porobić enklawy, pozamykać wszystkie miejsca gdzie ludzie mogą rozwijać swoje pasje. że butelki są ? Że syf jest? Kur** gdziekolwiek nie pójdziesz w Polsce jest syf. A wiecie co jest największym frajerstwem? To co widać na sadolu coraz częściej - zaje**ni mułem grubi i brzydcy internetowi hejterzy próbują zabłysnąć w komentarzach tekstem typu "nie będziesz tam sikał" AAAle nam dosrałeś typie, nie mogę do teraz zebrać się do kupy, dowiedz się co to wykwintna riposta zje**e

Popieram i pozdrawiam a mieszkam we WSI 3 km od Pucka
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem