Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:13
🔥 Ojciec roku - teraz popularne
Eksperyment Harlowa
N7 • 2025-03-03, 1:01
Prof. Harry Harlow prowadził w latach pięćdziesiątych badania z udziałem rezusów, w trakcie których analizował ich mechanizmy społeczne. Jego eksperymenty wykazały, że potrzeba bliskiej relacji jest u naczelnych ważniejsza, niż nawet potrzeba zaspokojenia głodu

Eksperymenty Harry'ego Harlowa (lata 50. i 60. XX wieku) dotyczyły znaczenia więzi emocjonalnej u małp rezusów. Harlow oddzielał małe małpy od matek i zastępował je dwiema sztucznymi "matkami": jedną z drutu z butelką mleka i drugą pokrytą miękką tkaniną, ale bez jedzenia. Małpy instynktownie wybierały miękką „matkę”, co dowiodło, że potrzeba bliskości i bezpieczeństwa jest ważniejsza niż samo karmienie. Eksperymenty miały duży wpływ na psychologię rozwojową i podkreśliły znaczenie czułości w wychowaniu dzieci.

Może kogoś zainteresuje

00:00
-02:29
Download

ciekawostkihistoryczne.pl/2022/06/13/sadystyczny-eksperyment-harlowa/
Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Agoreth 2025-03-03, 1:54 2
Strony pomyliłeś kolego.
Zgłoś
Ferra 2025-03-03, 3:19 4
Nie poczucie bliskiej relacji tylko poczucie bezpieczeństwa.
No trudno k🤬a myśleć o jedzeniu będąc pierdem i myśląc że ktoś chce nas zaraz zaj🤬 jakimś metalowym czymś.
A że pierd jest przyssany do cyca i nie ma doświadczenia to jedyne bezpieczne miejsce (rozwiązanie) jakie zna jest blisko matki.
Zgłoś
smc 2025-03-03, 8:09
A myślałem, że pieniądze są najważniejsze...
Zgłoś
cedrikk 2025-03-03, 8:57 12
Ciekawe są takie doświadczenia. Poniżej macie Ciekawe doświadczenie ze szczurami w akwarium

Zgłoś
janiestad666 2025-03-03, 9:01 3
Giba sie jak p🤬lony murzynski raper
Zgłoś
metyoo 2025-03-03, 9:23 2
cedrikk napisał/a:

Ciekawe są takie doświadczenia. Poniżej macie Ciekawe doświadczenie ze szczurami w akwarium

ten filmik jest bardziej sadolowy, niż ten od harlowa
Zgłoś
maki1981 2025-03-03, 10:18 10
Ja po jednej stronie łóżka położyłem banknot dwustuzłotowy a sam położyłem sie nago po drugiej stronie łóżka eksponując penisa we wzwodzie.
Zgadnijcie, do czego podeszła najpierw moja żona, żeby się przytulić?
Zgłoś
janiestad666 2025-03-03, 12:49 2
Ale beke mialem jak tej maszyny sie wystraszyl xD rezus pieerdolonny xD

Zgłoś
UrlichUrwich 2025-03-03, 18:24
Jeszcze nie wiedział, że trzeba wykazać również znaczenie roli ojca w procesie wychowania.
Zgłoś
Psilocke 2025-03-03, 23:05 1
Brałem udział w wielu eksperymentach psychologicznych i jedno co mogę o nich powiedzieć to to, że żadne nie eksperymentują psychologii.
Wszystkie tego typu eksperymenty odnoszą się do instynktów. Czegoś co działa poza naszym i nie tylko, mózgiem.
Z małpą i szczurem to instynkt przetrwania.
Matka obroni przed niebezpieczeństwem.
Da się wydostać z niebezpieczeństwa.

Ludzie robią takie hopki a potem przypisują to do czego im tak aktualnie pasuje.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 12 miesięcy. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem