Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Link do oryginału
Zastanawia mnie tylko użycie śniegu zamiast gaśnicy.
to nie śnieg, tylko „ Gaśnica czelabińska”
Zastanawia mnie tylko użycie śniegu zamiast gaśnicy.
Gasili gaśnicą śniegową - to jeden z podstawowych rodzajów gaśnic - obok proszkowej... A nie czekaj...
Normalka. Dzwonię kiedyś do naszego elektryka i mówię temu kołkowi, że śruba stykowa w rozdzielni świeci, a on mi na to "Polej ją wodą".
Ci tutaj widać też do niego dzwonili, tylko płynnej wody nie mieli, więc użyli śniegu.
Czytałem komentarze pod oryginalnym filmem i ponoć było tak: Podczas przełączania złamał się jeden z izolatorów i stąd to mega zwarcie międzyfazowe. Ale to nie koniec, bo po mniej niż sekundzie prąd powinien zostać odcięty przez zabezpieczenia. Ale nic z tego, to Rosja, zabezpieczenia nie zadziałały i w ten sposób usmażyło wszystko w tej szafce, prąd dopiero ręcznie wyłączyli z dyspozytorni, po to ten koleś tam dzwonił.
Myśłaełem że łuk, ale chyba może to być też zwarcie
Niewiele brakło a by się otworzył portal do piekła...
W piekle pewnie odetchnęli z ulgą
Gość który włączał na bank popuścił w skafander!
Raczej nie. Nie ma na to czasu. Strach przychodzi później.
Skoro prąd został odłączony i nic już ich nie kopnie, a mimo to widać na filmie, że w szafie nadal jest mały ogień, to trzeba go dogasić. Jak widać nie mają nic w pobliżu, więc skoro i tak bebechy szafy są do wymiany, to żadna różnica czym dogasza, no to dogasili tym co było obok, czyli śniegiem. Proste
Serio? 12 komentarzy i nikt nie wie po co użyli śniegu?
Skoro prąd został odłączony i nic już ich nie kopnie, a mimo to widać na filmie, że w szafie nadal jest mały ogień, to trzeba go dogasić. Jak widać nie mają nic w pobliżu, więc skoro i tak bebechy szafy są do wymiany, to żadna różnica czym dogasza, no to dogasili tym co było obok, czyli śniegiem. Proste
Gasili gaśnicą śniegową
Serio?
Well... Thank you very much, Captain Obvious.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów