📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Co w tym trafnego? Zamiast rozpierdolić dziurawy system to lepiej iść jak barany i się rozmnażać ku chwale ojczyzny?
@up, nawet w normalnym systemie JEDNEMU dziecku ciężko byłoby utrzymać rodziców na starość.
Dzieciak nie przewidział jednego, że i tak ani on ani jego brat/siostra nie znajdą pracy w Polsce.
kroplowa napisał/a:
@up, nawet w normalnym systemie JEDNEMU dziecku ciężko byłoby utrzymać rodziców na starość.
w normalnym systemie dzieci nie powinny utrzymywać kogokolwiek tylko samych siebie, to samo dotyczy rodziców i reszty
Na początku śmiechłem, lecz po chwili zrobiło mi się smutno gdy uświadomiłem sobie prawdziwość tego komiksu.
Sednem tego komiksu i trafnością jego treści jest moim zdaniem to że po chwilowym zacieszu i uśmiechu na twarzy przychodzi chwila refleksji nad tym gdzie i w jakim systemie ja kurwa żyję.
szer.Lucjan napisał/a:
w normalnym systemie dzieci nie powinny utrzymywać kogokolwiek tylko samych siebie, to samo dotyczy rodziców i reszty
W normalnym systemie żyją też ludzie z niższych warstw społecznych, którzy nie są w stanie zabezpieczyć swojej późnej starości, i którzy w takim przypadku trafiają pod opiekę swoich dzieci. Mogą to być też ludzie, którzy źle zainwestowali własny majątek i wszystko stracili; takie sytuacje się zdarzają.
@szer.Lucjan
Nie wiem czy zrozumiałeś, ale pomoc rodzicom (w normalnym systemie) nie jest w formie podatku, tylko dobrowolna.
Nie wiem czy zrozumiałeś, ale pomoc rodzicom (w normalnym systemie) nie jest w formie podatku, tylko dobrowolna.
szer.Lucjan napisał/a:
@up
i dlatego ja mam płacić za ich błędy? Dzięki ale nie...
odkładanie pieniędzy przez cały okres aktywności zawodowej na emeryturę nie jest taki idealny ,ponieważ możesz te pieniądze zainwestować w edukacje dzieci i otrzymać znacznie więcej w przyszłości i co najlepsze - twoje potomstwo nie będzie prezentować niż społeczny
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów