Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
acassis 2015-05-16, 22:40 84
Drodzy koledzy i koleżanki,
opowiem moją historię- jak dowiedziałem się, że jestem daltonistą? W 1 klasie podstawówki, ksiądz na religii jako zadanie domowe kazał pokolorowac kredkami dzieci klęczące i modlące się do krzyża. Z zapałem zaprałem się do roboty. Kolejnego dnia przynoszę, pokazuję, a tu ksiądz do mnie z "ryjem", że "jaja sobie robie, że to wcale nie jest zabawne, co ja sobie wyobrażam". Jak się okazało pokolorowałem dzieciom włosy na kolor zielony, chociaż zarzekałem się, że miały być żółte. Cała sala w śmiech, ja w płacz, bo na prawdę nie wiedziałem co się dzieje- jak widzicie trauma na całe życie.

Z tą "chorobą" normalnie da się żyć. Na studiach mam troszkę ciężej, bo studiuję kierunek, gdzie często pracujemy w laboratorium, i jak ja do kurwy nędzy mam wiedzieć, kiedy ciecz odbarwi się z fioletowego na malinowo- różowy ?! Jednak śmieję się z tego w głos- wyśmiana wada nie jest taka straszna.

Jednak zaciekawił mnie ten wynalazek. Z checią "normalnie" zobaczyłbym świat.
Zgłoś
Dodo2804 2015-05-16, 22:46 4
Zawsze myślałem, że daltonizm to nie rozróżnianie tylko zielonego i czerwonego, ale co ja tam wiem
Zgłoś
Kooondor2000 2015-05-16, 22:48 1
Z tego co mówili w TV gość nie widzi w ogóle czerwonego i wszystkich jego odcieni, zamiast tego widzi czarny. Dlatego też na początku wyciągał czerwone rzeczy, są kwiaty itd.
Zgłoś
Polemon 2015-05-16, 22:57 19
Atencyjne scierwa zjebały całe wzruszenie.
Zgłoś
curt1 2015-05-16, 23:16 6
wkurwiający jest ten bachor, po za tym ujmujący filmik. piwko
Zgłoś
CFSD_89 2015-05-16, 23:30 11
hoszo napisał/a:

Koleś pierwszy raz widzi kolory, a gnoje kładą mu patyki na głowie, drą japy i pierdolą głupoty. Po chuj mu te dzieci?

Rozłożyłeś mnie
Zgłoś
Perhydrol 2015-05-17, 0:16 2
Dodo2804 napisał/a:

Zawsze myślałem, że daltonizm to nie rozróżnianie tylko zielonego i czerwonego, ale co ja tam wiem

No to jeszcze mało wiesz. Daltonizm ma kilka różnych odmian.
Zgłoś
Nieuchwytny_Uchwyt 2015-05-17, 0:22 8
moja nauczycielka od niemieckiego jest daltonistką. opowiadała nam, że na studniówkę założyła obrydliwie zielone buty, myśląc, że są czarne. dowiedziała się o tym i o swojej chorobie dopiero gdy robiła prawo jazdy i poszła do szpitala na badania. podobno gdy okazało się, że choruje na daltonizm zbiegła się cała dyrekcja szpitala z lekarzami i pielęgniarkami chcąc zobaczyć pierwszą(i być może ostatnią) w ich karierze kobietę daltonistkę. nie napisali jej tego w papierach aby mogła zdać prawo jazdy. kolory świateł rozróżnia dopiero gdy zmienia p;ołożenie. kiedyś zapytałam ją, jak widzi świat. kolor zielony widzi jako czarny i brązowy, beżowy. tak więc taka łąka czy las/park jest dla niej jak z innej planety.
Zgłoś
Matilo 2015-05-17, 0:58
nie miałem styczności ale ciekawe
Zgłoś
Fincher 2015-05-17, 1:20 1
Jak mieliśmy badania do liceum lotniczego widziałem jak gość pierwszy raz ogarnął, że ma daltonizm. Każdy kto stał obok miał mindfucka, więc co się działo w jego głowie ciężko mi powiedzieć. Przez jakieś 16 lat nie wiedział, że nie widzi kolorów (Tak, tak, nie rozróżnia czerwonego i zielonego, widzi w skali szarości - są różne poziomy).
Zgłoś
gibgibgibon 2015-05-17, 8:40 7
Wiecie, że kolory nie istnieją poza nszą percepcją. To tylko iluzja wytwarzana przez nasz mózg dla rozróżnienia konkretnych długości fal światła. Rzeczywistość jak i samo światło są ezbarwne.
Zgłoś
noterscrut 2015-05-17, 12:03
acassis napisał/a:

Drodzy koledzy i koleżanki,
opowiem moją historię- jak dowiedziałem się, że jestem daltonistą? W 1 klasie podstawówki, ksiądz na religii jako zadanie domowe kazał pokolorowac kredkami dzieci klęczące i modlące się do krzyża. Z zapałem zaprałem się do roboty. Kolejnego dnia przynoszę, pokazuję, a tu ksiądz do mnie z "ryjem", że "jaja sobie robie, że to wcale nie jest zabawne, co ja sobie wyobrażam". Jak się okazało pokolorowałem dzieciom włosy na kolor zielony, chociaż zarzekałem się, że miały być żółte. Cała sala w śmiech, ja w płacz, bo na prawdę nie wiedziałem co się dzieje- jak widzicie trauma na całe życie.

Z tą "chorobą" normalnie da się żyć. Na studiach mam troszkę ciężej, bo studiuję kierunek, gdzie często pracujemy w laboratorium, i jak ja do kurwy nędzy mam wiedzieć, kiedy ciecz odbarwi się z fioletowego na malinowo- różowy ?! Jednak śmieję się z tego w głos- wyśmiana wada nie jest taka straszna.

Jednak zaciekawił mnie ten wynalazek. Z checią "normalnie" zobaczyłbym świat.

Zastanawia mnie jak ty się dostałeś na taki kierunek, skoro tam są obowiązkowe badania między innymi na rozróżnianie kolorów, ale jak widać polska... A i jeszcze jedno jak myślisz gdzie będą chcieli przyjąć do pracy laboranta daltonistę? Wiesz, dla mnie to marnowanie czasy i pieniędzy państwa.( No chyba, że nigdy nie będziesz pracował w laboratorium, to nie ma sprawy)
Zgłoś
8broda8 2015-05-17, 13:12 2
TUTAJ link do testu na daltonizm, warto sprawdzić
Zgłoś
Meril 2015-05-17, 13:51 1
Mógłby mi ktoś powiedzieć jak te okulary działają? Według mojej wiedzy nie da się daltonizmu "wyleczyć" okularami, bo jak ma niby zobaczyć ten czerwony czy zielony jak nie ma w siatkówce receptorów by zobaczyć ten kolor?
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem