📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Catch_22 napisał/a:
to jest dopiero epicka bitwa!
Rozjebałeś mnie i cały system tym filmikiem masz wielkiego browara ode mnie
BongMan napisał/a:
Rasputin to kozak nad kozaki. Posuwał rosyjską carycę pod nosem cara i bardzo lubił władzę, co przysporzyło mu wrogów, którzy postanowili go zabić. Podali mu zatrute cyjankiem wino i ciasto - nawet nie zauważył. Postanowili go więc zastrzelić, dostał kilka kulek, a jak padł, to jakiś tam rosyjski książę pierdyknął go kilka razy pałą przez łeb, co spowodowało pęknięcie czaszki. Na koniec, myśląc że już nie żyje, związali go i wrzucili do wody. Jedną rękę zdołał uwolnić. Przyczyną śmierci było utonięcie.
Mówi się że wydostał się na brzeg i umarł z wyziębienia.
Kim jest ten zabiedzony Kozak, który pojawia się w 2:08?
Ten książę się nazywał Jasupow, a Rasputin nie zmarł w wyniku utonięcia tylko wychłodzenia jak już ktoś napisał.
@BongMan
Pani na biologii mi mówiła, że Rasputin słynął z wielkiego kutasa. Podobno można go gdzieś w jakimś muzeum podziwiać pływającego w formalinie.
Pani na biologii mi mówiła, że Rasputin słynął z wielkiego kutasa. Podobno można go gdzieś w jakimś muzeum podziwiać pływającego w formalinie.
na wikipedi jest napisane, że w jego płucach była woda. a więc wychłodzenie...
Bongman , dlatego troszkę ciężko uwierzyć mi w zmartwychwstanie Jezusa
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów