📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:46
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Ten co chciał gasić szklanką wody... . Indyjska partia zielonych i ich działania w praktyce.
To ma tyle wspólnego z dbaniem o środowisko, co cały ten niemiecki "zielony" ład i "fit for 55"
Handel powietrzem (albo handel wiatrem od hol. – windhandel) – holenderski termin oznaczający krach finansowy w Holandii roku 1720, kiedy wprowadzono ekonomiczne rozwiązania proponowane przez szkockiego ekonomistę i awanturnika Johna Lawa. Handel powietrzem miał tu oddać wybujałe nadzieje Lawa na zyski z kompanii morskich, mające pokryć koszty inwestowania w te kompanie. Projekty Lawa wprowadzono w życie jednocześnie we Francji, Holandii i Wielkiej Brytanii.
Na handlu powietrzem wzbogaciły się wielkie (Jan Osy en Zoon, R. Mees en Zoonen) i mniejsze (David Chabot en Zoon i Jan Havelaar en Zoon) firmy bankowe z Rotterdamu. W handel powietrzem w tym mieście inwestował też Szkot Archibald Hope.
Obecnie to określenie, według ekonomistów szkoły austriackiej, pasuje do współczesnej giełdy, gdzie akcjonariusze pozyskują kapitał na zakup akcji z „pustych” (tworzonych „z powietrza”) kredytów, udzielanych przez stosujące rezerwę cząstkową banki[1].
Handel powietrzem (albo handel wiatrem od hol. – windhandel) – holenderski termin oznaczający krach finansowy w Holandii roku 1720, kiedy wprowadzono ekonomiczne rozwiązania proponowane przez szkockiego ekonomistę i awanturnika Johna Lawa. Handel powietrzem miał tu oddać wybujałe nadzieje Lawa na zyski z kompanii morskich, mające pokryć koszty inwestowania w te kompanie. Projekty Lawa wprowadzono w życie jednocześnie we Francji, Holandii i Wielkiej Brytanii.
Na handlu powietrzem wzbogaciły się wielkie (Jan Osy en Zoon, R. Mees en Zoonen) i mniejsze (David Chabot en Zoon i Jan Havelaar en Zoon) firmy bankowe z Rotterdamu. W handel powietrzem w tym mieście inwestował też Szkot Archibald Hope.
Obecnie to określenie, według ekonomistów szkoły austriackiej, pasuje do współczesnej giełdy, gdzie akcjonariusze pozyskują kapitał na zakup akcji z „pustych” (tworzonych „z powietrza”) kredytów, udzielanych przez stosujące rezerwę cząstkową banki[1].
Nie będę rozbijał gówna na atomy ale łopatologicznie wyjaśnie, że obecnie robione akumulatory wykorzystane w dronach, komórkach czy samochodzikach RC wypalają sie bez tlenowo i ugasić tego nie da rady. Trzeba poczekać aż akumulator sie wypali i wtedy ugasić resztę crapu co sie wyniku temperatury zajeła.
Ekologia pełną gębą. Normy unijne w praktyce.
Formatuje baterie
Akurat elektryki powinno gasić się benzyną. Szybciej się wypalą. Inaczej się nie da.
Zarejestruj napisał/a:
Nie będę rozbijał gówna na atomy ale łopatologicznie wyjaśnie, że obecnie robione akumulatory wykorzystane w dronach, komórkach czy samochodzikach RC wypalają sie bez tlenowo i ugasić tego nie da rady. Trzeba poczekać aż akumulator sie wypali i wtedy ugasić resztę crapu co sie wyniku temperatury zajeła.
Czy ja wiem czy beztlenowo... To chyba lit w ogniwach wchodzi w reakcje z czyms (para wodna z powietrza?) wytwarzajac wodór ktory z tlenem daje jebut. Niech sie jakis chemik wypowie
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów