Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (9) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:14
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:00
Ewolucja
blachahaha • 2014-01-07, 21:53

Nie wstawiam to po to by udowodnić że inni się mylą a inni mają rację. Chcę byście zastanowili się czy możemy ślepo ufać we wszystko co nam mówią.
"myślę więc wątpię"
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

🇬🇧  English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Support this website with a small donation

🇵🇱  Polska wersja
Hello guest,

We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.

Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay

Thank you for your support!

Donate
 already done / not interested
fhMichaelo 2014-01-08, 1:44
Zaraz się lemingi zbiegną próbując udowodnić, że Teoria Ewolucji jest jedyna i słuszna bo Bozi nie ma.
Zgłoś
j................x 2014-01-08, 7:54 1
wystarczy zę papcio JPII powiedział ze ewolucja nie jest jedynie teorią a faktem a wy katolickie knury musicie się do tego stosować bo inaczej jesteście heretykami i jedyne na co zasługujecie to stos
Zgłoś
Ork.Fajny 2014-01-08, 8:48 1
fhMichaelo napisał/a:

Zaraz się lemingi zbiegną próbując udowodnić, że Teoria Ewolucji jest jedyna i słuszna bo Bozi nie ma.

W świecie nauki panuje zasada że teoria musi mieć jakieś potwierdzenie żeby móc ją traktować na poważnie. Poza tym teoria kreacjonizmu nie zaprzecza teorii ewolucji jeśli uznamy że Bóg nie stworzył to o czym zostało napisane dla prymitywnych ludzi w biblii, tylko stworzył pierwsze jednokomórkowce.
A Teoria ewolucji to jedyna znana nam dziś teoria którą możemy doświadczalnie potwierdzić za pomocą szeregu doświadczeń.

jabolmax napisał/a:

wystarczy zę papcio JPII powiedział ze ewolucja nie jest jedynie teorią a faktem a wy katolickie knury musicie się do tego stosować bo inaczej jesteście heretykami i jedyne na co zasługujecie to stos

Papież też może być heretykiem. Jeśli coś jest sprzeczne z Biblią, nie twierdzę że teoria Ewolucji akurat, to sam Papież nie ma prawa takowego narzucać lub takich obyczajów nakładać.
Zgłoś
Nóż 2014-01-08, 9:34 4
Uwielbiam, kiedy katolicy mi mówią, żebym ślepo nie wierzył.
Zgłoś
p................a 2014-01-08, 11:17
Póki to będzie teorią bez potwierdzających dowodów, obie strony mogą mieć rację i spory nie znikną.
Zgłoś
Macias17 2014-01-08, 13:34 2
Rozwala mnie argument kreacjonistów pt "Ziemia została specjalnie zaprojektowana przez stwórce. Wystarczy zmienić niewielkie liczby jak np o 5% odległość ziemi od słońca, żeby oceany wyparowały. Wtedy życia nie byłoby na ziemi więc to dowód na to, że została ona stworzona i to specjalnie dla nas." Dlaczego nie mogą spojrzeć na to z innej strony? Że życie powstało na Ziemi bo MOGŁO na niej powstać? Że gdyby warunki do życia na Ziemi były nieodpowiednie, to życia po prostu by na niej nie było? Życie powstałoby wtedy na jednej z biliona innych planet na których MOGŁO by powstać. Nie koniecznie teoria ewolucji jest słuszna ale na razie jest najlepsza. Nauka od religii różni się tym, że w nauce gdy ktoś przedstawia logiczne argumenty może obalić stare teorie. I wtedy mamy rozwój. W religii natomiast (szczególnie u kreacjonistów) za wszelką cenę próbuje się stare teorie zatrzymać mimo że zostały wymyślone 2000 (?) lat temu.
Zgłoś
Ork.Fajny 2014-01-08, 15:25 2
pietras_ja napisał/a:

Póki to będzie teorią bez potwierdzających dowodów, obie strony mogą mieć rację i spory nie znikną.

Teorię ewolucji już potwierdza się np. na studiach pierwszego stopnia biotechnologii albo mikrobiologii gdzie się dokonuje przypadkowych mutacji i obserwuje jak to wpływa na komórki bakteryjne.
Zgłoś
j................x 2014-01-08, 15:38 1
ork.fajny serio i w biblii jest czyściec? w koście katolickim wierzy się w to co papież powie dlatego właśnie wymyślono zasadę jego nie omylności, jeśli się nie zgadzasz to jesteś heretykiem
Zgłoś
Ork.Fajny 2014-01-08, 15:53
jabolmax napisał/a:

ork.fajny serio i w biblii jest czyściec? w koście katolickim wierzy się w to co papież powie dlatego właśnie wymyślono zasadę jego nie omylności, jeśli się nie zgadzasz to jesteś heretykiem

Moje zdanie nadal jest aktualne. Jeśli Papież wymyślił coś co jest SPRZECZNE z Bilbią to znaczy że jest heretykiem i każdy jego następca i każdy wierny który podąża tym szlakiem też.
Zgłoś
Splifcior 2014-01-08, 16:42
Jak to wkońcu jest? Jeżeli ktoś wierzy w teorie ewolucji to znaczy, że wierzy w ufo (bo życie mogło powstać na wielu różnych planetach) a jeżeli ktoś wierzy w stworzenie to wierzy w boga. Tak? Dajcie sobie spokój z kłótniami bo i tak huj wie jak to naprawde jest.
Zgłoś
p................a 2014-01-08, 18:44
Tak się potwierdza, że dalej jest teorią a jej zwolenników można zagiąć niektórymi argumentami?
Zgłoś
Ork.Fajny 2014-01-08, 21:43 1
Splifcior napisał/a:

Jak to wkońcu jest? Jeżeli ktoś wierzy w teorie ewolucji to znaczy, że wierzy w ufo (bo życie mogło powstać na wielu różnych planetach) a jeżeli ktoś wierzy w stworzenie to wierzy w boga. Tak? Dajcie sobie spokój z kłótniami bo i tak huj wie jak to naprawde jest.

Nie wiem skąd wziąłeś zestawienie teoria ewolucji = wiara w UFO. Możesz to wyjaśnić?

pietras_ja napisał/a:

Tak się potwierdza, że dalej jest teorią a jej zwolenników można zagiąć niektórymi argumentami?

Podaj parę takowych argumentów to sprawdzimy. A słowo teoria jest dość wyświechtane. Na wykładach uczę się teorii która opisuje działanie mechanizmów komórki i nie są to fakty niepotwierdzone.
Zgłoś
kawkaman 2014-01-09, 22:22
największym problemem teori ewolucji jest to że podobno pochodzimy od małp więc dlaczego w takim razie dzisiaj także w świecie zwierząt mamy małpy? czyżby jakieś "ewolucyjne niedorozwoje"?
Zgłoś
belzebub66i6 2014-01-10, 7:33 1
Małpy żyją, bo wytrzymały konkurencję innych gatunków i lepiej się przystosowywały do środowiska i jego zmian niż reszta. Takie rzeczy to w liceum na biologii mówią
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem