Mam nadzieje, że możemy przyjąć że ewolucja jest bliżej prawdy, niż wyczarowywanie gatunków z kapelusza
Mam nadzieje, że możemy przyjąć że ewolucja jest bliżej prawdy, niż wyczarowywanie gatunków z kapelusza
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Bog moze dac nogi tak samo jak moze odebrac mozg, co tobie niestety zrobil
mozemy przyjac, ze ewolucja jest blizej prawdy jesli chodzi o powstawanie nowych gatunkow(mimo, ze nie jest sprzeczna z wiara w Boga, ktory jest teoretycznie wszystkim i jest wszechmogacy wiec moze edytowac to co stworzyl)
z drugiej strony nauka nie ma ZADNEGO wytlumaczenia na powstanie zycia. potrafi wytlumaczyc w jaki sposob zycie sie rozwija i zmienia, ale nie jest w stanie wytlumaczyc powstania zycia. moze dlatego wiekszosc noblistow w dziedzinie fizyki, chemii czy biologii jest wierzaca.
juz nie mowiac o tych ktorzy na prawde pchali nauke wieki do przodu jak newton czy tesla, czy nawet calkiem przyglupi einstein wierzyl w spinoze co jest w sumie tym co chrzescijanizm tylko bez archaicznych metafor
mozemy przyjac, ze ewolucja jest blizej prawdy jesli chodzi o powstawanie nowych gatunkow(mimo, ze nie jest sprzeczna z wiara w Boga, ktory jest teoretycznie wszystkim i jest wszechmogacy wiec moze edytowac to co stworzyl)
No ostatecznie możemy przyjąć, że eksperymentalnie weryfikowalny proces jest prawdziwy - a czary-mary nie
Proces ewolucji bakterii w warunkach laboratoryjnych:
Mikroby wysiano na pożywce, gdzie w zewnętrznej części nie ma antybiotyku a im bliżej środka - tym go więcej. Żeby wyrosnąć po środku - bakterie muszą wyewoluować. Badacze poklatkowo zrobili film z tej progresji.
z drugiej strony nauka nie ma ZADNEGO wytlumaczenia na powstanie zycia.
Nauka tym się różni od religii - że nie boi się powiedzieć "nie wiem" w sytuacji gdy nie wie. Religia natomiast chuja wie o czymkolwiek, a uważa że wie wszystko. Jak każdy kretyn. Pewnie dlatego do kretynów tak dobrze trafia
juz nie mowiac o tych ktorzy na prawde pchali nauke wieki do przodu jak newton czy tesla, czy nawet calkiem przyglupi einstein wierzyl w spinoze co jest w sumie tym co chrzescijanizm tylko bez archaicznych metafor
Ehe. Rozumiem, że jakby któryś okazał się pedofilem, narkomanem albo kanibalem - to też byś mówił że pedofilia, narkomania i kanibalizm jest spoko - bo wszak tak wielki umysł nie mógł się mylić?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów