W Chinach małe dziecko utknęło w "klatce bezpieczeństwa" przy oknie. Gość wspina się i ratuje malucha. Niech ktoś kto lepiej się zna powie mi po co są te klatki (kraty) przy oknach w Chinach? Jeśli dla bezpieczeństwa dzieciaków to nie zdaje to egzaminu. To już nie pierwszy raz kiedy takie widzę.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
38 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:00
🔥
Impreza firmowa
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Już odpowiadam, otóż te klatki w oknach są po to by nie dało się uciec podczas pożaru
Kraty w oknach mają chronić przed złymi duchami ... Usłyszane bezpośrednio od Chińczyka w Pekinie
Brawo dla człowieka.
To zależy pewnie od regionu/dzielnicy, ale oglądając kiedyś dokumenty o tamtejszym trybie życia, wyzysku i uprzedmiotowieniu człowieka, przypuszczam, że mogą to być kraty żeby nie skakano z okien na ulice/chodniki (wysoki współczynnik samobójstw, podobnie w Korei Południowej) albo zwyczajnie zabezpieczające przed włamem czy gwałcicielem. "Klatki" dla dzieci są inne.
Ale czemu nie zdało egzaminu? Skoczył? Nie skoczył, w 100 zdało egzamin
@up ale żeś mi teraz chłopie tymi pięcioma sekundami dzieciństwo przypomniał i pierwsze pecety
Nie wiem na huj te kraty. Ale po tym filmie wiemy po huj ten daszek nad kratą... Daszek się sprawdził
Idioci. Kraty są przeciw złodziejom. W Szanghaju, nawet w centrum miasta osiedla są grodzone drutem kolczastym a nierzadko są i pod napięciem. Taki tam mają klimat. Ale na ulicach jest spokojnie. Tylko w nocy, cichcem towary zmieniają właścicieli.
Już odpowiadam, otóż te klatki to taki odpowiednik naszych balkonow tylko tak troche inaczej
szkoda że nie spadło i nie zdechło
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów