spoko zabawka tylko ciut niebezpieczna
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
11 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-08, 0:14
🔥
20 miesięcy bezwzględnego więzienia za post na FB
- teraz popularne
🔥
Pogrzeb w Murzynowie
- teraz popularne
Rems napisał/a:
kozak sprawa.. mimo iż fizycy uważają stworzenie miecza świetlnego za niemożliwe mam nadzieję, że kiedyś jednak je zrobią
Na pewno nie świetlnego/laserowego. Żeby zmienić kierunek (w tym wypadku "zawrócić") promień światła, który nie natrafia na żadną przeszkodę potrzebna jest siła porównywalna z grawitacją czarnej dziury.
Jedyna "nadzieja" na stworzenie podobnie działających mieczy to plazma, ale tu pojawia się pytanie po co to robić. Jako broń dużego zasięgu dużo lepsze będą urządzenia generujące bardzo silny promień lasera, tylko, że w tej chwili aparatura do tego zajmuje powierzchnię bloku mieszkalnego. W roli broni krótkodystansowej dużo lepiej sprawdzi się aparatura porażająca układ nerwowy.
Kurwa siedziałbym na balkonie i ludzi pod sklepem po rękach palił ;D dajcie mi to!! albo koty przepędzał
"Nie dyskutuj z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem""Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię,to na człowieka,potem znów na świnię i na człowieka,ale nikt już nie mógł się połapać,kto jest kimCytat:
Jedyna "nadzieja" na stworzenie podobnie działających mieczy to plazma, ale tu pojawia się pytanie po co to robić.
Żeby być jedi!!!!
chmyk napisał/a:
Na dobry laser patrzy się tylko 2 razy, raz prawym okiem raz lewym
Ale spierdoliłeś...
Na dobry laser patrzy się dwa razy - pierwszy i ostatni.
Zamiast podać linka to będzie kurwa czekał na piwa.
Macie:
flickr.com/photos/12049698@N02/sets/72157622792699231/
EDIT:
Film ze zdjęciami -
Macie:
flickr.com/photos/12049698@N02/sets/72157622792699231/
EDIT:
Film ze zdjęciami -
Takie lasery są dość niebezpieczne, przy 1 Watowym wystarczy lekkie odbicie i po wzroku. Co do budowania samemu z nagrywarki DVD lub Blue Ray, to nie polecam, diodę bardzo łatwo przegrzać, wymaga dobrego chłodzenia i specjalnego układu impulsowego.
Сусанна napisał/a:
mam nadzieje że gimbazjum ten filmik nie obejrzy
mam nadzieję, że skłamałaś z wiekiem i w owym gimbazjum jeszcze nauczą cie gramatyki.
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów