18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Jak widać fiata 126p można przerobić na różne sposoby. Chciałbym zobaczyć minę ludzi, których ten maluszek wyprzedza przy 150km/h

Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś inteligencja pozaziemska jest to, że się z nami nie kontaktują.
Zgłoś
zbyszko z lublina 2012-09-25, 22:57 1
film stary jak internet
Zgłoś
ziomka22 2012-09-25, 23:18 3
Autor ma niezłe pingi i zwiechy, skoro dopiero teraz odkrył ten film... :| Użytkownicy Sadola współczują.
Zgłoś
Kurwawszystkozajete 2012-09-25, 23:22
Ma ktoś więcej materiałów na ten temat?
Zgłoś
.3lite 2012-09-25, 23:37
150 km/h mówisz? Chyba w częściach.
Zgłoś
ma4er 2012-09-25, 23:47 1
A teraz tym cofnij...
Zgłoś
Kubusioman 2012-09-25, 23:48
Nie chciał bym zobaczyć tych ludzi po wypadku przy 160 km/h
Zgłoś
injeen 2012-09-25, 23:59
Vtec kicked in yo.
Zgłoś
CzłowiekDepresja 2012-09-26, 0:30
Dobra, a teraz pytanie dla ekspertów (bo ja jestem niedoedukowany) jak wsadzili ten silnik do tego fiata, to jaka będzie różnica między spalaniem między fiatem a oryginalnym ścigaczem? Czy w ogóle jakaś będzie?
Zgłoś
guiches 2012-09-26, 3:02
@Calmwater @Mattheo o ile mi wiadomo mechanizm włączający "wsteczny", czyli dodatkowe koło zębate, umieszczony jest w skrzyni biegów, a nie w samym silniku. W opisie jest napisaje o swapie silnika a nie całej instalacji.
Zgłoś
Newbie2010 2012-09-26, 3:11
Mohi napisał/a:

Dobra, a teraz pytanie dla ekspertów (bo ja jestem niedoedukowany) jak wsadzili ten silnik do tego fiata, to jaka będzie różnica między spalaniem między fiatem a oryginalnym ścigaczem? Czy w ogóle jakaś będzie?

Różnica będzie, ale jak duża to ciężko powiedzieć.
W tym wypadku dochodzi kilkaset kilogramów plus opory toczenia tych czterech niewielkich kół.
Oryginalnie lata to w aluminiowej ramie na gumach mniej więcej 180 tył, 120 przód, gdzie całość waży niecałe 200kg.

Poza tym pytasz o niezwykle nieistotny parametr, w tym konkretnym przypadku
Ekspertem nie jestem.
Zgłoś
amre 2012-09-26, 3:47 1
Cytat:

standardowa (moja ) Honda Shadow VT600. Gotowa do jazdy waży 206kg. Ja ważę 95 ubrany w pełen pakiet motocyklowy.
Razem ok 300kg.
Spalanie przy normalnej jeździe w mieście to 5,4-5,6L
Dochodzi pasażer i walizki = 90kg
Razem 390kg.
Spalanie wzrasta do 5,9-6,1L
Matematykę zostawiam Tobie jak mawiał Bogusław Łęcina.

Osiągi - 8s do setki samemu.
Z obciążeniem 9,5s

Do tego dorzuć totalny brak opływowości pojazdu i przyczepności na tych dętkach rowerowch.

Co do samego projektu - wiadomo że stare jak chuj. Widać bez otwierania filmiku że chłopaki się nudzili i zrobili coś z niczego. No ale trochę krytyki by się przydało coby nikt nie próbował tego powtórzyć a już nie daj bosze wyjechać tym na miasto. (Ewentualnie może powtórzyć z lepszym wykonaniem)
1. Silnik umieszczony za wysoko. Sama skrzynia jest parę cm wyżej od osi, a głowica prawie zahacza o dach. Takie rozłożenie mas powoduje że mamy efekt bańki wstańki... tylko że odwróconej. Mocniejszy wiatr to przewróci, a hamowanie jest jak widać - koła się blokują a inercja pcha samochód dalej mimo małej prędkości i wpada w poślizg przy 20km/h
2. Napęd potężny - ze 120KM pewnie tam jest, a co z heblami? Standardowe bębnowe hamulce bez wspomagania nawet przy lepszym rozłożeniu mas nie wyrobią. Są słabe jak w rowerku.
3.Ogumienie nie przeniesie nawet 60% mocy na asfalt. Zawieszenie miękkie i wąskie dokłada złego do stabilności pojazdu i jak się nie wypieprzy do przodu to na bok.
4 Brak jakiegokolwiek dyferencjału. Moc przekazywana bezpośrednio na sztywny most. Do przodu pojedzie, ale przy najmniejszej próbie skrętu poleci bokiem. Jak ktoś chce mieć zabawkę do driftu to może zdać egzamin, ale musi mieć do tego na stałe lawetę żeby to wozić.

Ergo - uzbieraj parę złotych zanim się zaczniesz bawić w coś takiego bo trafisz nie na innowacje tylko na harda

Gdyby ktoś chciał się pobawić w jackass i potrzebuje do tego zbroi płytowej:
www.facebook.com/PlatnerstwoWarszawa
Zgłoś
Czajol3 2012-09-26, 6:56
BIS - chłodzony cieczą?
Zgłoś
Mr.Drwalu 2012-09-26, 7:16
@autor
Czy Tobie podpięli internet dopiero w ramach edukacji?

Nie wierze w diabła wierze w zazdrość i zawiść
wierze w to że za pieniądze brat brata potrafi zabić
wierze w kłamstwa i zdrady wierze w zysk i korupcje
nie wierze w system choć jestem sam jego produktem
Zgłoś
konował 2012-09-26, 8:49
ziomka22 napisał/a:

Autor ma niezłe pingi i zwiechy, skoro dopiero teraz odkrył ten film... :| Użytkownicy Sadola współczują.

Ja kurwa nie współczuje bo nie widziałem tego filmu i chuj.
Zgłoś
Bembols 2012-09-26, 10:03
Ojojo widzę miłośników krytykowania (idiotycznego krytykowania) wzięło ponownie i tak niskie, że aż chore ambicje nie pozwalają siedzieć cicho.
Co z tego, że stare he?. Widziałeś to tu ziom (mówię do wszystkich)? Nie? No więc właśnie. Morda w kubeł, bo jak to powiedział kiedyś Kuba Wojewódzki: Masz 13 lat i jednego zęba do picia wody.

Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś inteligencja pozaziemska jest to, że się z nami nie kontaktują.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów