W Finlandii jest wyższe spożycie aloholu/osobę niż w Polsce. Alkohol to 1 przyczyna przedwczesnej śmierci wśród Finów i druga wśród Finek.
W Finlandii jest wyższe spożycie aloholu/osobę niż w Polsce. Alkohol to 1 przyczyna przedwczesnej śmierci wśród Finów i druga wśród Finek.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Rosja= 40km to nie odległość, -40stopni to nie mróz, 40% to nie WÓDKA .
a co do tego ma rosja tłumoku?? przeciez to fin!!
Przeciętny Polak jeszcze 7-8 lat temu jak z rynkiem pracy było lepiej przodował w rankingach h/dobę pracy w ciągu roku. Podkreślali fakt, że często jak Polak bierze urlop to na remont mieszkania.
Taka historia, że jesteśmy bardziej pracowitym narodem niż narodem alkoholików.
Szczerze to dla mnie większy powód do dumy.
Kiedyś moją szkołę wizytowały mieszkanki Finalndii,rodowite Finki. Niezłe były Du*y wypiłby z nimi , a nie jak z Niemcami którzy widząc że pijesz czystą wódkę patrzą się jak na kosmitę i szeptaja sobie patrz on pije czystą
Jak niezłe dupy to znaczy, że nie rodowite Finki
Nie no żartuję, ale niezłą dupę to naprawdę w Finlandii ciężko zobaczyć, 90% nie jest, łagodnie mówiąc, zbyt ładna. Przedewszystkim mnóstwo grubych.
Miałem okazję rozmawiać z chłopakiem, który pracuje w Finlandii. Tam gdy nastaje sobota mało kto siedzi w domu, a kluby, puby, bary itp są przepełnione. Bawią się wszyscy, od 15-sto latków do ludzi grubo po 50. Wypijają hektolitry alkoholu. Podczas wesołej rozmowy zostałem uraczony fińskim miętowym likierem, "Minttu" się nazywa, 50% mocy, smak o niebo lepszy od naszej czystej. Szkoda, że nie można u nas tego kupić.
Minttu jest SUPER !!!!!!!!! Ma 50% alkoholu a zmrożone smakuje jak słodki napój, super !
Trener reprezentacji Finlandii w hokeja, Pasi Nurminen wychodzi po wygranym mistrzostwie świata z samolotu , 2011r.:
"litera" bo kurwa napisać normalnie "litra" to nie jest fajnie i cool. TAK właśnie się odrożnia gimbosyfa od normalnego pełnoletniego uzytkownika internetu
Chłopie, poprostu się pomyliłem, a gimnazjum mam dawno skończone !
a co do tego ma rosja tłumoku?? przeciez to fin!!
tłumok to z Ciebie. Jak nie rozumiesz aluzji co do alkoholu to się nie udzielaj. Rosja ma to do tego, że mówi że 40% to nie alkohol - więc ten twój tzw fin!!! to kurwa nie wyczyn. To miała Rosja do tego. Ale kawałów z natury sie nie tłumaczy - chyba że finom takim jak Ty
wódki Leijona (to słabsza 32% wódka)
Jak u nas w Polsce by ja produkowali to nazywała by się wódka młodzieżowa
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów