📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
przesyłkę dostarczono pod wskazany adres ale nie została ona odebrana w wymaganym czasie (15 sek)
Negr to negr. Musi kraść bo po prostu ma to w genach. Nawet ciężko ich za to winić.
Tak jakbyś się wkurwiał na zwierzęta mięsożerne, że zabijają słabsze.
Można zakłamywać rzeczywistość ale praw natury nie oszukasz.
-Ernest Hemingway
Tak jakbyś się wkurwiał na zwierzęta mięsożerne, że zabijają słabsze.
Można zakłamywać rzeczywistość ale praw natury nie oszukasz.
Choć, co do tego pierwszego, nie mam pewności..."
Abraxus napisał/a:
na
Niestety. Syf z czarnuchami jest winą jednostki. Zawsze znajdzie się zachłanny debil i rozpierdoli tak system, że mydła w kostce w więzieniu w USA nie zobaczysz.
Ale do rzeczy.
W 1562, kiedy angielski handlarz niewolnikami, John Hawkins, wymyślił okrężną drogę handlu przez Atlantyk. Kupował towar w Anglii, wymieniał go na niewolników w Gwinei (obecnie całe atlantyckie wybrzeże Afryki Środkowej), tych wymieniał na towar w Ameryce, który z kolei dostarczał do Anglii. Na każdym etapie uzyskiwał wielokrotne przebicie.
Później dodano etap kolonii w Ameryce Północnej. Szacuje się, że pomiędzy XVI i XIX wiekiem przez Atlantyk przewieziono od 12 do 25 milionów Murzynów.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów