Stare tradycje nie giną.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
suchar alert! jak nazwać sytuację, gdy sto tysięcy dłoni wyciągniętych jest ku słońcu? - Waleczna Armia Francuska podczas oblężenia Paryża
Tytuł dezorientuje. Miałem nadzieję na filmik pokazujący długo wyczekiwanie wysiedlenie arabusów z Frankreich'u.
Nie no aż muszę się udzielić:
Chciałbym żeby Polska miała obecnie choć w połowie tak dobrą armię jak ma teraz Francja. Ale nie kretynie będą dalej żyć tym co się stało ponad pół wieku temu. A o tym jak podczas 1 wojny światowej zginęło milion francuzów i jeszcze więcej szkopów nikt nie wie...
Obecnie Armia Francji to najsilniejsza w europie, ciągle utrzymana w gotowości bojowej. Nie siedzą na dupach w koszarach....
Dzibuti, Wybrzeże Kości Słoniowej, Gabon, Mali, Guayana, Afganistan, Senegal, Czad, Republika Środkowej Afryki. Liban
Tam cały czas jeżdżą i jakoś nie dają sobie w kasze dmuchać.
W samym Afganistanie jest ich 4000 a zginęło 80, więc poczytaj jeden z drugim trochę.
A co do ich uzbrojenia to zobaczcie sobie choćby samo lotnictwo.
Najnowocześniejsza technologia projektowana na ich własnym rynku, dzięki temu mają około 300 samolotów Rafale Dassut które sami wyprodukowali i nie muszą płakać że kupili stare f-16.....
Jak ktoś będzie myślący to sam prześledzi temat, wystarczy spojrzeć na wikipedie.
Nie jestem fanem Fr ale wk....a mnie jak ktoś jest głupi i wypowiada się o temacie którego nie zna, a ja akurat ze względu na miejsce swojej pracy znam go dość dobrze.
Pozdrawiam
Chciałbym żeby Polska miała obecnie choć w połowie tak dobrą armię jak ma teraz Francja. Ale nie kretynie będą dalej żyć tym co się stało ponad pół wieku temu. A o tym jak podczas 1 wojny światowej zginęło milion francuzów i jeszcze więcej szkopów nikt nie wie...
Obecnie Armia Francji to najsilniejsza w europie, ciągle utrzymana w gotowości bojowej. Nie siedzą na dupach w koszarach....
Dzibuti, Wybrzeże Kości Słoniowej, Gabon, Mali, Guayana, Afganistan, Senegal, Czad, Republika Środkowej Afryki. Liban
Tam cały czas jeżdżą i jakoś nie dają sobie w kasze dmuchać.
W samym Afganistanie jest ich 4000 a zginęło 80, więc poczytaj jeden z drugim trochę.
A co do ich uzbrojenia to zobaczcie sobie choćby samo lotnictwo.
Najnowocześniejsza technologia projektowana na ich własnym rynku, dzięki temu mają około 300 samolotów Rafale Dassut które sami wyprodukowali i nie muszą płakać że kupili stare f-16.....
Jak ktoś będzie myślący to sam prześledzi temat, wystarczy spojrzeć na wikipedie.
Nie jestem fanem Fr ale wk....a mnie jak ktoś jest głupi i wypowiada się o temacie którego nie zna, a ja akurat ze względu na miejsce swojej pracy znam go dość dobrze.
Pozdrawiam
@up Dokładnie streściłeś całą prawdę, ale i tak ludzie będą tylko pamiętać to co się stało Francji podczas II Wojny Światowej. ; )
up@
ale dowodzili nią kretyni... zresztą mówi się że Francja od razu się poddała to przytoczę statystyki:
SIŁY:
3 350 000 Niemców
700 000 Włochów przeciwko 2 862 000 Francuzom
STRATY:
360 000 zabitych lub rannych po stronie Francuskiej
45 000 zabitych,110 000 rannych po stronie niemieckiej
ale dowodzili nią kretyni... zresztą mówi się że Francja od razu się poddała to przytoczę statystyki:
SIŁY:
3 350 000 Niemców
700 000 Włochów przeciwko 2 862 000 Francuzom
STRATY:
360 000 zabitych lub rannych po stronie Francuskiej
45 000 zabitych,110 000 rannych po stronie niemieckiej
Wojna w Angolii, Wietnam - najlepszy kamuflaż świata - lizard pattern, wykorzystywywany je przez legie .
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów