galo11 napisał/a:
Kurwa jaki ciemniak. Tak, tak to do Ciebie Meffiu.
"Mają swój kraj - rozumiem, religia ich jednoczy.
Ale niech decydują o budowie kolejnych świątyń u siebie."
To już jak Polak to na pewno katolik, a jak muzułmanin to na pewno obcokrajowiec
Kwestia tego jaką religię wyznajesz jest całkowicie niezależna od tego skąd pochodzisz. No chyba, że jesteś słabeuszem, któremu otoczenie i katecheci w szkołach mówią w co masz wierzyć.
"Może od razu damy im wszystkim po 40 naszych dziewic i ładunki wybuchowe."
Kurwa stereotypowe, prowincjonalne myślenie. W dupie byłeś i gówno widziałeś, a jedyni muzułmani jakich znasz to ci z telewizji, z tandetnych newsów o terroryźmie.
"Ten kraj jest pojebany..."
Ten kraj jest piękny, tylko ludzie jak Ty są zjebani.
Przyznaję, w tym co napisałeś prawda jest. Lecz sam spójrz - o tym gdzie postawić odpowiedni meczet/bazylikę decydują ludzie. Mentalność ludzka jest taka, że jeśli człowiek jest wierzący, to nawet będzie chodził te 10 kilometrów dalej do kościoła/meczetu - zrobi to z własnej wiary. Spójrz na Polskę, tutaj mamy co 500 metrów kościół, żyjemy w kraju katoli - trzeba przyznać. Dziwnym trafem "polscy Muzułmanie" - brzydkie określenie nie potrzebują - wróć, błędne określenie. Nie widzą potrzeby stawiania tylu meczetów. Rozgłosu potrzebują mniejszości, by poczuć się wolnymi. Tutaj liczy się wiara, a nie pieprzony budynek wystawiony na cześć Boga, czy proroka.
Powiedz mi dlaczego wyznawcy innych religii załatwiają wszystkie sprawy religijne "po cichu". To jest po prostu pieprzona nagonka mediów, w tym katolickim kraju.
"Kurwa stereotypowe, prowincjonalne myślenie. W dupie byłeś i gówno widziałeś, a jedyni muzułmani jakich znasz to ci z telewizji, z tandetnych newsów o terroryźmie."
Jeżeli nie rozumiesz aluzji literackiej to nie wiem dlaczego udzielasz się na forum hejtując. Oczywiście - nie zabraniam im budować świątyń i tym podobnych, ale na cholerę robią taki rozgłos. Gdyby to chodziło o jakieś nękanie Muzułmanów w świątyni - rozumiem. Ale już żądają drugiej świątyni jak nawet tej pierwszej nie zobaczyli!
Chodzi mi o to głównie, że wymagają zbyt wiele.
Popieram - kraj jest piękny. Przykładowo widoki w Karpatach.
Ludzie mieszkający w tym kraju są pojebani - potrafię zachować dystans. Na swój sposób również jestem "zjebany".
Pozdrawiam.