A ty myslisz, że na dole to jest jakiś tutel i nagle znajdzie sie na powierzchni?
hahahaha nie Bardziej obstawiałem, że mógłby wypaść w innej części skały ,a tam dalej mógłby być śnieg i mógłby jechać dalej
Kurwa mać, ale mnie zżera od środka co było dalej. Czy ryzykował i pikował dalej w dół. Czy raczej dzwonił po pomoc by go namierzyli i jakoś uratowali
Gość miał przy sobie urządzenie, które po naciśnięciu guzika, wysłało co trzeba, komu trzeba.
Kurwa mać, ale mnie zżera od środka co było dalej. Czy ryzykował i pikował dalej w dół. Czy raczej dzwonił po pomoc by go namierzyli i jakoś uratowali
To chyba o tym mowa:
polsatnews.pl/wiadomosc/2023-04-21/brawurowa-akcja-polakow-uratowali-z...
To chyba o tym mowa:
Raczej nie, bo tutaj jest francuski narciarz a tam był hinduski wspinacz. Na filmikach mają też inne kaski.
Nawet tel. sat by nie pomógł... Ale gościu ma teraz perspektywę po chuju... Za 30-40 minut nogi wysiądą i sruuuu do leja.
Nie widać, żeby mu się coś stało więc wyciągnie raki z plecaka, odepnie narty i śmignie pod górę.
Poza tym, jeśli miał minimum rozumu, to nie zjeżdżał sam, więc ktoś wezwał pomoc.
Wyciągnęli kamerę razem z truchłem?
jakby tam wpadł razem z tym gopro na łepetynie to na pewno by go "wyciągali" sami się narażając... ?
"Dla wszystkich, którzy pytają nas jak i czy nasz kumpel wyszedł z tego. Tak, wszystko w porządku. Ten filmik nie jest po to, żeby rozkręcić szum, ale żeby pokazać, jak dobrze nawet znając lodowiec La Grave można dać się oszukać od nalotów i euforii w proszku. Szczelina jest widoczna w ostatniej chwili i trzeba było jej unikać. Na szczęście wszyscy byliśmy dobrze wyposażeni (arva/sonda/łopata/boudrier/piolet/skrzynki/pin do lodu i lina) i nasz kumpel mógł zacząć wychodzić sam, zanim przyszliśmy go zabezpieczyć i pomóc mu całkowicie wyjść."
Dodatkowo jest też dostępne krótkie ujęcie jak już go wyciągają na youtube - youtube.com/watch?v=9TEAD6-ceYc&ab_channel=TheTelegraph
Film udostępnił Les Powtos na instagramie i w odpowiedziach zamieścili komentarz do tej akcji. Oryginał jest po francusku, poniżej wrzucam przetłumaczony przez translator.
Dodatkowo jest też dostępne krótkie ujęcie jak już go wyciągają na youtube -
Dzięki kumpel ! Kolega @mwaski miał rację. Chłop sam się z tego wykaraskał, a zastrzyk adrenaliny myślę, że ma do dzisiaj
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów