To jest indywidualny wybór, czy chce się ubierać w odzież ze skóry czy ze sztucznego materiału. Jak komuś jest żal jakiegoś liska to niech po prostu nie kupuje futer, ale no kurwa bez przesady żeby taką szopę robić w mieście, jak to pokazali na filmiku. Dla mnie to kwestia wyboru bo z poliestru ubrania są może tańsze, ale się szybko zużywają i przede wszystkim są bardzo niezdrowe (ba, mogą być nawet toksyczne! Polecam poczytać na ten temat). A taka skóra to może i droga, ale jest nieraz tak wytrzymała, że ją nawet pokolenia mogą nosić.
Dla mnie to jest tragedia że ludzie bardziej płaczą nad cierpiącymi zwierzątkami niż nad chociażby ubogimi dziećmi, których liczba stale wzrasta. No tak bo taki piesek to ma uczucia, a dziecko z bloku na przeciwko już nie.
Zresztą jak tacy obrońcy praw zwierząt znoszą jedzenie mięsa? A nie, zapomniałem, przecież cały przemysł spożywczy wraz ze wszystkimi osobami w nim zatrudnionymi też ma iść w pizdu, a my mamy wpierdalać trawę i ziemię w imię żałosnej, sztucznej poprawności.