📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:40
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
i jeszczeto przezyl
Heydash napisał/a:
Szkoda tylko że to wina tira. Brak znaków czyli motór ma tutaj pierwszeństwo (nadjeżdża z prawej), ba! widać jakiś trójkącik przy pasie którym porusza się tiropizda.
No chyba nie. Ten znak przy drodze tira to trójkąt z wierzchołkiem na górze. Więc to raczej ten znak.
Zresztą zwróć uwagę na oznaczenie poziome. Pas oddzielający kierunki na drodze tira przechodzi przez skrzyżowanie a ten na drodze motopizdy jest przerwany. Na bak motopizda nie miała pierwszeństwa.
Niech mi ktos wytłumaczy, na motorze hamowanie jest czymś takim jak kierunkowskaz w bmw? Hamulce montowane tylko na zamówienie?
CoolPrune9 napisał/a:
No chyba nie. Ten znak przy drodze tira to trójkąt z wierzchołkiem na górze. Więc to raczej ten znak.
Obrazek
Zresztą zwróć uwagę na oznaczenie poziome. Pas oddzielający kierunki na drodze tira przechodzi przez skrzyżowanie a ten na drodze motopizdy jest przerwany. Na bak motopizda nie miała pierwszeństwa.
byłem teraz na wakacjach we francji, tam 99% skrzyżowań w terenach zabudowanych (z dużym naciskiem na małe miejscowości) jest równorzędnych, bardzo często dodatkowo jest też stop. Kształt znaku się zgadza, tylko jest wtedy żółty z czerwoną ramką a w środku kopnięty X. Wina ciężarówki, że się nie upewnił się że może jechać dalej, do tego głupota motocyklisty bo jechał za szybko i bez kasku.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów