Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Chłopie. Jak coś ciężkiego wystaje mocno poza obrys to znaczy że będzie ciągnąć w dół po tej stronie. Wystarczyło łychę/ramię podczepić do tego gówna na górze i koparka nie mogła by fiknąć koziołka.
Środek ciężkości jest to oczywistość, nie myślałem, że ktoś nie wywnioskuje tego samodzielnie. Lecz jest o to kapitan el_kadafi - mistrz intelektu i wschodząca gwiazda polskiej techniki. Zauważyć możesz również, że pisałem o zabezpieczeniu koparki przed primo: uszkodzeniem napędu i gąsienic, secondo: przed zerwaniem się z zawiesi i niekontrolowanym upadkiem.
Pan w niebieskim kasku odwazny i opanowany..
"Kuuuurwa trzecia w tym tygodniu"
Środek ciężkości jest to oczywistość, nie myślałem, że ktoś nie wywnioskuje tego samodzielnie. Lecz jest o to kapitan el_kadafi - mistrz intelektu i wschodząca gwiazda polskiej techniki. Zauważyć możesz również, że pisałem o zabezpieczeniu koparki przed primo: uszkodzeniem napędu i gąsienic, secondo: przed zerwaniem się z zawiesi i niekontrolowanym upadkiem.
Coś tam pitolisz o pasach. Nawet gdyby były same łańcuchy i mocowanie tak jak piszesz to by gówno dało. Kiedy x ton robi fikoła to nie ma chuja we wsi. Jeden czy dwa łańcuchy zamiast czterech tego nie utrzymają. Jako przyczynę wskazujesz zawiesia a nie fikołka. Przestań chłopie brnąć w gówno na siłę.
Dosłownie kretyni, przy trawersie krzyżowej widać zawiesia łańcuchowe następnie do łańcuchowych podczepione zostały pasowe aby za pewne nie uszkodzić napędu i gąsienic. Gdyby użyliby tylko zawiesi łańcuchowych (tylko w miejscu styku z gąsienicami zastosowali rękawy skórzane lub też z innego grubego tworzywa), dodatkowo zabezpieczyli łańcuchy poprzez ograniczniki montowane mechaniczne do gąsienic przed ich przesuwem nic by takiego nie miało miejsca. Cóż, myślenie czasem boli - oczywiście nie aprobuję takiej samowolki jak podczepianie koparek czy innego sprzętu do dźwignic.
Chcialem tylko zauwazyc, ze przyczyna tego zdazenia bylo zle wywazenie koparki, wiec chocby tam bylo 10 lancochow to choj z tego bo koparka przechylila sie do przodu i wtedy bylo juz pozamiatane...
obstawiałabym co najmniej 2 x tyle...
wzór na wysokość: h= przyśpieszenie ziemnskie razy czas do kwadratu, dzielone przez dwa. Koparka leci ok 4 sekund.
h= (10x16) : 2
Dziura głęboka na około 80 m
Pan w niebieskim kasku odwazny i opanowany..
W niebieskim hełmie na terenie budowy chodzi zwykle...
pracownik prac na wysokościach, operator maszyn, energetyk.
Zatem, pewnie mu furę, hłopaki z żurawia spierdolili na dół to się bidaka martwi.
Znawcy od przechylenia koparki, zdajecie sobie sprawę, że z tyłu jest ona cięższa niż z przodu? Idąc waszym tokiem myślenia koparka stojąca z pełną łyżką powinna też podnieść się z tyłu
Mniej -więcej możesz mieć rację. Jednak koparka musi być poziomo. Jeśli zaczęli ją podnosić i dupsko poszło w górę, to środek ciężkości został przesunięty do przodu ze względu na otwarte ramię. Jeden łańcuch do ramienia by rozwiązał problem.
EOT
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów