Ehhh jak nikt tego nie potrafi pojąć ... Dobrze Bóg powiedział, że potrzebna wiara, ponieważ 99,99999(9) % ludzi to idioci
więc trudno sie dziwić, że nie zrozumieją tego, że musi on istnieć ! Dam przykład:
nasze DNA - jestem zawodowo związany z tym tematem wiec znam dobrze budowę naszego kodu i powiem wam moje drogie dzieci śmieci, że : prawdopodobieństwo powstania przypadkowego takiego kodu jest równe ZERO
dlaczego ? ano dlatego, że słynny statystyk porównywał to do sytuacji, w której mamy komputer bez oprogramowania
włączamy go na milon lat - i po milionie lat powinien powstać windows 7 z kurwa AERO
niestety małomózgowcy muszę was rozczarować -> nic sie nie stanie, dlaczego ? ano kurwa dlatego, że jak nie zadziała jakaś siła
czy to magnetyczna itd to ni huja nic nie powstanie - ponieważ racjonalizm z jakim nasz wszechświat jest stworzony - bo jest racjonalnie ułożony - dzięki temu nasi mózgowcy mogą go badać - dzięki zasadom - a nie kurwa przypadkowi - są niezliczone prawa nie ma przypadku - no ale napinacze którzy nie pojmują pewnych rzeczy nie dorosną do tego.
Powiem wam tak : idźcie na dowolny uniwersytet i poszukajcie prof fizyki kwantowej, ale nie jakiegoś doktorka PROFESORA - a następnie zapytajcie się go czy nauka potrzebuje Boga.
KAŻDY odpowie twierdząco, dlaczego ? ano dlatego moje dzieci, że jako jedyna nauka fizyka kwantowa jest idealna, co to znaczy? znaczy tyle, że nic co zostało w niej zawarte nie jest kwestionowane - ponieważ prawie wszystkie teorie które zostały m.in. zapoczątkowane przez Einsteina zostały potwierdzone - wszystko jest jak ktoś to ujął w "boskim porządku" - i teraz uważajcie drogie dzieci : już jakiś czas temu ta dziedzina doszła do granicy, UWAGA za która nie ma nic - i uwaga każdy dobry prof. fizyki kwantowej powie, że bez Boga nie ma możliwości dalszego rozpatrywania tej dziedziny.
na marginesie: wszyscy ważni naukowcy pracujący w wielkim zderzaczu hadronów w Szwajcarii wierzą w Boga
dziękują dobranoc