Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Prawdziwa magia natury.
Pocieszne jest to, że ten tępy sierściuch, miast się schować do budy, podjął próbę ataku. Ja wiem, że psy to nie wilki i instynkt przetrwania u nich nie działa, ale bez jaj - takiego debila, nawet jak na psa, mi nie szkoda. Ten owczarek nawet nie zdążył nawet porządnie podskoczyć do kitku, a już został wjebany w ziemię brutalną siłą.
Prawdziwa magia natury.
Kotek sam przyszedł. Gdyby piesek nic nie zrobił, to kotek by i tak go wyciągnął z budy i zagryzł. A tak piesek chociaż miał cień szansy i zginął jak wojownik
Pocieszne jest to, że ten tępy sierściuch, miast się schować do budy, podjął próbę ataku. Ja wiem, że psy to nie wilki i instynkt przetrwania u nich nie działa, ale bez jaj - takiego debila, nawet jak na psa, mi nie szkoda. Ten owczarek nawet nie zdążył nawet porządnie podskoczyć do kitku, a już został wjebany w ziemię brutalną siłą.
Prawdziwa magia natury.
To kamera na podczerwień, a pieski w całkowitej ciemności nie widzą tak dobrze jak koty. Możliwe, że nie widział nic poza pędzącymi na niego ślepiami.
A powiedz mi proszę czemu to miałoby źle świadczyć o miejscu nagrania? To dobrze że fauny nie wybili, a kitek głodny poluje.Lwy latają po gospodarstwie, ale kamera jest. Kurwa, gownostany w pełnej krasie
U nas nawet wilków nie ma — na cały kraj 1500 sztuk, i tak odbudowane z 50ciu w latach 50tych.
Dodatkowo, za ubicie sabaki kitkowiu się piwo należy — a ten typ zwierząt można nauczyć pić alkohol, uzależniają się jak my.
Lwy latają po gospodarstwie, ale kamera jest. Kurwa, gownostany w pełnej krasie
To nie żaden lew matole a tygrys ! A że jest to wszystko na śniegu obstawiam najrzadszego i zarazem największego tygrysa syberyjskiego !
" Tygrys syberyjski, tygrys amurski (Panthera tigris altaica) – największy z podgatunków tygrysa azjatyckiego, drapieżnego ssaka z rodziny kotowatych. Porównywalne rozmiary osiąga jedynie tygrys bengalski (P. t. tigris). Zbliżony wielkością tygrys kaspijski (P. t. virgata) uznawany jest już za gatunek wymarły. Tygrys syberyjski to podgatunek o niskim poziomie zmienności genetycznej[3][4].
Zasięg występowania
100 lat temu występował na dużym obszarze od rzeki Huang He na południu do Kamczatki na północy i od Bajkału na zachodzie po Morze Japońskie na wschodzie.
Obecnie populacja jest szacowana na maksymalnie 562 osobniki[5]. Zamieszkują one Kraj Nadmorski i Kraj Chabarowski na wschodnich krańcach Rosji a część występuje na granicy rosyjsko-chińskiej, w dolnym biegu Amuru. Osobniki z tej drugiej populacji coraz częściej wkraczają na tereny północnych Chin oraz Korei Północnej.
Zamieszkuje górskie, gęste lasy iglaste i mieszane w pobliżu rzek i potoków.
Charakterystyka
Oko tygrysa syberyjskiego
Zimowa sierść jest żółtawa i długa (40 do 60 mm na grzbiecie i 70 do 105 mm na brzuchu[6]), a letnia – rudopomarańczowa, jaśniejsza niż u pozostałych tygrysów, z ciemnobrązowymi pręgami – pozostałe podgatunki mają pręgi raczej czarne niż brązowe. Dojrzały samiec osiąga długość ponad 300 cm (razem z ogonem) przy masie ciała dochodzącej do 300 kg. Samice są mniejsze – osiągają do 260 cm długości i ważą od 100–167 kg[7]. Największy dziko żyjący osobnik, jakiego odnotowano – zastrzelony w ZSRR w 1943 – ważył 306,5 kg[6]. Długość górnych kłów sięga 75 mm, a czasem nawet 90 mm[6].
Ponieważ tygrys ten zamieszkuje tereny, gdzie narażony jest na temperatury poniżej -40 °C, dlatego jako jedyny tygrys posiada w pachwinach i na brzuchu ok. pięciocentymetrową warstwę tłuszczu. "
sadol bawi, sadol uczy !!!
Kamień spadł mi z serca, kitek być może ma do czyniena z normalnymi ludźmi. Może i kitajce najwyższych poziomów normalności nie osiągają, ale w porównaniu z drugą stroną granicy...a część występuje na granicy rosyjsko-chińskiej
U nas wilków przybyło i już lokalne media straszą a tam największy na świecie kot pod domem psa wpierdala. Bez samochodu i kałacha strach wychodzić.
Piękne zwierzęta
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów