Nie ma to jak golić wąsa siekierą
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Po to wymyślili maszynki do golenia, żebyśmy nie musieli się trudzić w trakcie wykonywania tej czynności, ale zawsze znajdzie się debil co robi na opak. Inaczej mówiąc nie musimy już tak pajacować przed lustrem, żeby się szybko, sprawnie i higienicznie ogolić, a ten idiota zabłysnął jak chrząstka w salcesonie.
Nie miałbym nic przeciwko, gdybym takim spokojnym ruchem mógł dla żartu zgolić wąsa siekierą. Panowie. jak byście naostrzyli tę siekierę?
jestem ekspertem, Naostrzyć siekierę do takiego stopnia można tak samo jak nóż.
Najpierw pewnie przeleciał bym kątówką z grubsza, w końcu to siekiera, potem podrównanie na szlifierce stołowej, potem jakieś kamienie/osełki, na końcu polerowanie na skórzanym pasku i voila.
Najpierw pewnie przeleciał bym kątówką z grubsza, w końcu to siekiera, potem podrównanie na szlifierce stołowej, potem jakieś kamienie/osełki, na końcu polerowanie na skórzanym pasku i voila.
żeby nadac taki połysk i ostrośc musiał użyc do wykończenia kamieni o gradacji ok 5000. oczywiście najpierw pilnik, potem gradacje 400, 1200, 2000 i finalnie 5k. z siekierą jest łatwiej niż z nożem ponieważ powierzchnia tarcia jest duża, np 5mm, a w nożu 1-2 mm co utrudnia utrzymanie kąta około 20 stopni. naostrzenie siekiery w ten sposób nie ma sensu, wystarczy pilnik i wykończenie ok 400-600 a w nożu osobiście preferuję 1500, wystarczy do zgolenia włosów z przedramienia. Przykładowa osełka:
naostrzu.pl/615,ostrzalka-kamienna-taidea-2000-5000-t0930w-615
naostrzu.pl/615,ostrzalka-kamienna-taidea-2000-5000-t0930w-615
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów