Dzień św. Patryka przez Google Glass:)
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
18 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 4:46
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
ten patent się nie przyjmie
Mówisz o Google Glass? Akurat prócz małej niewygody w patrzeniu na ten ekranik, są całkiem spoko i jak tylko będą w dobrej cenie to będą spotykane tak często jak metale ze słuchawkami w tramwajach.
Nie wiem czy te filmiki naprawdę są nagrywane tymi glassami, ale zastanawia mnie jedno: ludzkie oko jest w stanie skupić się (nastawić ostrość) na obiekt oddalony powiedzmy 5 cm, bliżej się rozmazuje. Zatem wyświetlane na soczewkach okularów informacje byłby tylko świecącą plamą. W takim razie jedną funkcjonalnością tych okularów będzie nagrywanie filmików POV
@up
to będziesz miał design okularów jak stępień.
to będziesz miał design okularów jak stępień.
cerastes napisał/a:
5 jasnych piw ?????
i po gościu
Polak zawsze wychwyci najważniejszy przekaz.
Google glass może mieć bardzo negatywny efekt na ludzi... Jak to się mówi - organ nieużywany zanika. W tym przypadku może to być mózg. Wystarczy że będzie automatycznie dostępny kalendarz, rozpoznawanie twarzy, aparat. I przestaniemy samodzielnie zapamiętywać wydarzenia, rozpoznawać ludzi i pamiętać ich imiona oraz miejsca.
Może wydaje się to przesadą, ale zobaczcie co się dzieje kiedy się używa GPS. Jadąc po GPSie nawet krótkie odcinki nie zapamiętujemy trasy. Ci którzy dłużej korzystają z GPSa nie są w stanie nawet zaplanować trasy według zwykłej mapy...
Mówie wam, to będzie ogromny krok wstecz dla rozwoju człowieka.
Może wydaje się to przesadą, ale zobaczcie co się dzieje kiedy się używa GPS. Jadąc po GPSie nawet krótkie odcinki nie zapamiętujemy trasy. Ci którzy dłużej korzystają z GPSa nie są w stanie nawet zaplanować trasy według zwykłej mapy...
JądroChaosu napisał/a:
Google glass może mieć bardzo negatywny efekt na ludzi... Jak to się mówi - organ nieużywany zanika. W tym przypadku może to być mózg. Wystarczy że będzie automatycznie dostępny kalendarz, rozpoznawanie twarzy, aparat. I przestaniemy samodzielnie zapamiętywać wydarzenia, rozpoznawać ludzi i pamiętać ich imiona oraz miejsca.
Jak to nie? Wystarczy przejechać trasę 3-2 razy i ją znasz na pamięć. Tak, z GPSem. No, chyba, że jedziesz zawsze z osobą towarzyszącą i nie skupiasz się na zapamiętywaniu drogi, ale to już jest inna sprawa.
a tak używanie Google Glass wygląda w rzeczywistości
Taaa nagrywane google glass. Kolejny z akumulatorem od samochodu na plecach bo inaczej to ścierwo trzyma kilka minut
Sa juz kina i sklepy, ktore zakazuja noszenia tego na swoich obiektach.
Swoja droga to inwigilacja pelna geba. Teraz okulary, a w koncu wymysla jakis chip do sledzenia i tak ludzi przekreca ze sami poleca zeby im to wszczepili i jeszcze za to zaplaca.
Swoja droga to inwigilacja pelna geba. Teraz okulary, a w koncu wymysla jakis chip do sledzenia i tak ludzi przekreca ze sami poleca zeby im to wszczepili i jeszcze za to zaplaca.
Sam jesteś ciota!
Mayki, widzę mamy eksperta. Czekamy na więcej złotych myśli!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów