Astronauta opowiada jak to wygląda
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
Zaspokajanie podstawowych potrzeb fizjologicznych w kosmosie jest wyjątkowo trudne. Skorzystanie z toalety wymaga użycia kamery, próżni, maszyn ssących i dziwnej rurki.
Ekipa National Geographic postanowiła sprawdzić, jak astronauci radzą sobie z czynnością prostą na Ziemi, lecz niesamowicie skomplikowaną w kosmosie - wypróżnianiem. Przecież nikt na stacji kosmicznej nie chciałby zobaczyć latających kropelek moczu! W celu oddania moczu trzeba skorzystać z rurki ssącej, przeznaczonej dla obu płci. Każdy z astronautów posiada własną nakładkę na rurę.
Defekacja jest bardziej skomplikowana. Na sedesie trzeba siąść idealnie, aby utworzyć małą próżnię, która wciągnie wydostające się zbędne produkty przemiany materii. Dla potrzeb edukacyjnych, toaleta na Ziemi wyposażona jest w kamerę, która pozwoli astronaucie dobrze wycelować.
Ekipa National Geographic postanowiła sprawdzić, jak astronauci radzą sobie z czynnością prostą na Ziemi, lecz niesamowicie skomplikowaną w kosmosie - wypróżnianiem. Przecież nikt na stacji kosmicznej nie chciałby zobaczyć latających kropelek moczu! W celu oddania moczu trzeba skorzystać z rurki ssącej, przeznaczonej dla obu płci. Każdy z astronautów posiada własną nakładkę na rurę.
Defekacja jest bardziej skomplikowana. Na sedesie trzeba siąść idealnie, aby utworzyć małą próżnię, która wciągnie wydostające się zbędne produkty przemiany materii. Dla potrzeb edukacyjnych, toaleta na Ziemi wyposażona jest w kamerę, która pozwoli astronaucie dobrze wycelować.
z ciekawosci musialem to wyszukac, a ze znalazlem, to sie podziele,
ps. dalej zastanawia mnie wersja "hard"
ps. dalej zastanawia mnie wersja "hard"
Mnie zastanawia jeszcze jedno:
Czy oni to gówno przywożą na ziemię czy wywalają przez śluzę a wahadłowce jak lecą zgarniają "bańkę" na maskę;D
Czy oni to gówno przywożą na ziemię czy wywalają przez śluzę a wahadłowce jak lecą zgarniają "bańkę" na maskę;D
W jego wypadku kanapka ląduje masłem??? Nigdzie?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów