📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A se wy na tym linkusie pogracie, że ho ho.
za glupote sie placi
też to miałem. Ale przy zresetowaniu komputera antywirus mi to usuną. Poza tym jak można nie mieć antywirusa? Piszecie, że nigdy nie mieliście wirusów, skąd o tym wiecie skoro nie macie antywirusa? Jak komputer muli to format a rezydenty i tak zostają i dysk do wymiany po 2latach
@Echelon może nie uwierzysz, ale niektórzy ludzie używają komputerów do pracy i nie grają w gry, a je piszą. Zresztą pingwinowcy nie tylko to potrafią.
niektórzy mają makintosze ^^... tzn ja nie, bo mnie nie stać.. ale mówię, że są ;P
ComboFix tak wyczysci system, ze az (czasem) przeczysci i tylko zostanie na nowo winde instalowac
Wiedziałem, że się pojawią tutaj zaraz same "eksperty" od szajsnuksa zachwalające jaki to gniotlux jest cool i mega zajebisty... nie możecie się pogodzić że większość osób woli system którego nie trzeba odpalać przez korbkę za każdym razem? Jestem użytkownikiem Windowsa i w dupie mam wasz ten zajebiście zaawansowany pro cool system... lubię pograć w BF 3 i poexpić w aionie, i równie dobrze co jest zupełnie dla was niesamowitym zjawiskiem mogę używać komputera do pracy cool nie? Pieprzone hipsterskie pingwiny ze wścieklizną udowadniające, że windows is too mainstream
Ludzie którzy dają się na takie coś złapać to niedouczone gamonie, a ci co wysyłają jakiekolwiek pieniądze to skończeni debile. Nie wmawiajcie sobie bzdetów w stylu "wszedłem na stronkę, buch i miałem wira...", przy obecnych zabezpieczeniach jest naprawdę trudno pobrać plik wykonywalny i uruchomić bezpośrednio z przeglądarki, w prawdzie można to wykonać np. poprzez aplet javy (mogę podesłać skrypt ), ale z reguły ludzie ściągają exeka na dysk i odpalają ręcznie... mało to facebookowych kretynów pobierało plik z opisem w stylu "twójznajomynago.exe" ...
Panowie prosze sie nei denerwowac ja z tym wirusem mialem juz doczynienia , mianowicie jesli nei macie ustawionego punkt przywracania wlanczamy f8 nastepnie z trybu awarynego z oblusga konsoli cmd wpisujemy nastepujaco msconfig i wylanczamy z autostartu wirusa ktory u mnie np mial nazwe boss u znajomego tez , pozniej C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\[losowa-nazwa].exe
C:\Windows\[losowa-nazwa].exe
C:\Windows\explorer_new.exe
Następnie dodaje wpis do rejestru wywołujący plik [1] podczas uruchamiania komputera oraz podając plik [3] jako alternatywny Shell modyfikując klucze :
HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
pozdrawiam
C:\Windows\[losowa-nazwa].exe
C:\Windows\explorer_new.exe
Następnie dodaje wpis do rejestru wywołujący plik [1] podczas uruchamiania komputera oraz podając plik [3] jako alternatywny Shell modyfikując klucze :
HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
pozdrawiam
@orzechccc,
Nie cieszyłbym się tak mocno. Rootkit i zmienisz zdanie
@erpi,
Weź pod uwagę ze są takie syfy co w najlepszym przypadku ci usuwają przywracania, a w najgorszym je infekują
Dla niewtajemniczonych:
Najłatwiej ten syf odblokować fauszywym kodem UKASH'a (19 znakowy pin zaczynający się na 633718, czasami można 633 i 16 znaków lecz to rzadkość). Wirusek sprawdza jedynie początek kodu, czyli czy jest zgodny z UKASH'em (rozbierałem go na części). Kodziki można znaleźć w necie, a wirus i tak nie sprawdza czy to jest aktywny kod czy nieaktywny lub zmyślony.
Później wystarczy posprzątać to co nasyfił
Nie cieszyłbym się tak mocno. Rootkit i zmienisz zdanie
@erpi,
Weź pod uwagę ze są takie syfy co w najlepszym przypadku ci usuwają przywracania, a w najgorszym je infekują
Dla niewtajemniczonych:
Najłatwiej ten syf odblokować fauszywym kodem UKASH'a (19 znakowy pin zaczynający się na 633718, czasami można 633 i 16 znaków lecz to rzadkość). Wirusek sprawdza jedynie początek kodu, czyli czy jest zgodny z UKASH'em (rozbierałem go na części). Kodziki można znaleźć w necie, a wirus i tak nie sprawdza czy to jest aktywny kod czy nieaktywny lub zmyślony.
Później wystarczy posprzątać to co nasyfił
@orzechccc
No to widocznie jestem idiotą, bo sam miałem ten szajs na kompie, w gruncie rzeczy miałem na to totalnie wyjebane, jeśli jakiś haker wykradnie mój fap folder, to nic złego się nie stanie.
Avast w każdym razie dał radę.
No to widocznie jestem idiotą, bo sam miałem ten szajs na kompie, w gruncie rzeczy miałem na to totalnie wyjebane, jeśli jakiś haker wykradnie mój fap folder, to nic złego się nie stanie.
Avast w każdym razie dał radę.
Zly_wrecz_okropny napisał/a:
Mnie to jest nie potrzebne. Im to daj, lecz po co im sam generator kodu ukash bez wiedzy "po co i jak?"? Pomyśl trochę.
Też złapałem to chujostwo i zakurwiłem formata, i tak się przydał bo miałem 400gb gier na kompie.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów