Dostawa cementu będzie opóźniona.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
„Wpadła gruszka do fartuszka, a za gruszką dwa jabłuszka..”
Jeśli był pobożny i niebiosa mu sprzyjały, to i nagrobek od razu wybetonowalo.
_Yarko_ napisał/a:
Dostawa betonu. To jest betonowóz (przewozi półstałą mieszaninę: kruszywa, piasku i cementu), a tu poniżej cementowóz (przewozi sypki, suchy proszek):
zlaskipanskiejbozydarr napisał/a:
Jeśli był pobożny i niebiosa mu sprzyjały, to i nagrobek od razu wybetonowalo.
Tego nie wiem, ale zarządca pobliskiego cmentarza powinien mu dać zniżkę za załatwienie takiej ilości betonu
mazga50 napisał/a:
Dostawa betonu. To jest betonowóz (przewozi półstałą mieszaninę: kruszywa, piasku i cementu), a tu poniżej cementowóz (przewozi sypki, suchy proszek):
Przepraszam fachowca, ale jakbym napisał, że przewozi beton?
Mój kolega to za "gruchę" się obraża.
Grucha - chodzi o kierowcę tego pojazdu.
Aga2010 napisał/a:
Bo gruchę to trzeba umieć zwalić nie Hallaman
Spore masz doświadczenie jak na 12-latkę
Niech wrzuci go do cementu odrazu zrobi mu betonowa trumnę
_Yarko_ napisał/a:
Przepraszam fachowca, ale jakbym napisał, że przewozi beton?
Mój kolega to za "gruchę" się obraża.
Grucha - chodzi o kierowcę tego pojazdu.
Odniosłem się tylko do zacytowanego zdania. Jeśli na zestaw ciągnik siodłowy z naczepą mówimy TIR, to nazwanie betonowozu "gruszką", to mały pikuś.
P.S. W półstałym betonie jest jeszcze woda i ew. dodatki, czyli tzw. "chemia".
Widząc, że ktoś wsiada na ten kibel na kółkach od razu można było przypuszczać, co się stanie i kto będzie sprawcą. Nie zawiodłem się, choć nie spodziewałem się jechania w poprzek ulicy, po skosie, pod prąd i to pod jedną jedyną gruchę... Kiblarze potrafią zadziwić, kreatywność (czytaj bezmyślność) nie zna granic. Co to ma we łbie?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów