Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Gwiazdy
flourishman • 2014-01-27, 15:24
42-letni elektryk z Kalifornii został porażony prądem o napięciu 14 tys. woltów. Prąd dotarł do jego nerwów wzrokowych i spowodował powstanie zaćmy. Lekarzy zdziwił jej kształt: pacjent miał w oczach gwiazdy - informuje livescience.com. Dlaczego zaćma przybrała taki kształt? Naukowcy nie są tego pewni. Podczas eksperymentów na zwierzętach, po porażeniu nerwu wzrokowego prądem, na powierzchni soczewki tworzyły się najpierw małe pęcherzyki. Po jakimś czasie powiększały się i łączyły się tworząc gwiazdę na powierzchni oka.

Pacjentowi usunięto operacyjnie zaćmę i wszczepiono nowe soczewki. Niestety, uszkodzenie nerwu wzrokowego i siatkówki oka sprawiło, że nadal słabo widzi. Jest jednak w stanie samodzielnie funkcjonować i poruszać się po mieście.

Z podobnym przypadkiem gwiazdy w oku spotkali się niedawno lekarze w Austrii. Zgłosił się do nich mężczyzna, który narzekał, że od pół roku systematycznie pogarsza mu się wzrok. W tym przypadku przyczyną okazało się uderzenie w oko, do którego doszło 9 miesięcy wcześniej.
Natura stworzyła piękną kataraktę. Większość nie jest tak urodziwa - stwierdził doktor Mark Fromer, gdy zobaczył zdjęcie oka. To częsty uraz u sportowców po uderzeniach w twarz lub trafieniu piłką. Pojawia się też po wypadkach samochodowych od uderzenia poduszki powietrznej lub kierownicy - dodaje lekarz.

Swoją drogą ciekawie to wygląda. Jest ktoś kto da się połaskotać pądem o takim napięciu dla takiej super czadowej i ultra zajebistej gwiazdy?

Zajebane ze sfory
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
KoniecZartow 2014-01-27, 16:16 4
Voltów* to tak na marginesie.
Zgłoś
flourishman 2014-01-27, 16:36
@up w całości zajebałem z innej strony i nie zwróciłem uwagi na tego "babola". Choć z tego co wiem, to można również napisać przez w i nie jest to traktowane jako błąd. Ale mogę się mylić. Już poprawiam. A ty łap piwo jako rekompensatę za ten rażący błąd

Edit:
Nie poprawię, gdyż minęła już godzina od czasu zamieszczenia na forum, więc nie mogę tego zrobić
Zgłoś
D................s 2014-01-27, 17:39
Kogo prądem nie pojebie, ten nie będzie w niebie.
Zgłoś
joker2111 2014-01-27, 20:09 1
Piwko za fajna ciekawostke
Zgłoś
Dupa_Zza_Krzaka 2014-01-27, 20:40 2
Fajne, ale i tak mam ładniejsze. Heterochromia iridis
Zgłoś
garota 2014-01-27, 23:07 1
Popek już sobie mordę wkłada do tostera faceburger pierdolony...
Zgłoś
MrEngineer 2014-01-28, 17:52 2
OjciecSyna napisał/a:

Voltów* to tak na marginesie.

Autor tematu dobrze napisał. Jesteśmy w Polsce, więc piszmy po polsku.
Zgłoś
zygaa12 2014-01-28, 17:54 1
@OjeciecSyna Jesteśmy w Polsce i w naszym języku pisze się przez "w".
Zgłoś
franco13 2014-01-28, 17:55
Toż to sharingan
Zgłoś
Pavmar 2014-01-28, 17:56 11
to jest Mangekyo Sharingan
Zgłoś
Proximate 2014-01-28, 17:58
Cytat:

Podczas eksperymentów na zwierzętach, po porażeniu nerwu wzrokowego prądem

Heh fajne eksperymenty
Zgłoś
Black Snake 2014-01-28, 18:05 1
A mnie jebło 30 000V i nic mi nie jest - lekko tylko bolało. Ile razy mam powtarzać - Nie napięcie lecz natężenie zabija! A 30 000V jest w cewce samochodowej.

Ale metariał fajny - piwko
Zgłoś
M.Sick 2014-01-28, 18:17
mateczko najświętsza! widzę gwiazde w tym oku! brawo
Zgłoś
PanMarian 2014-01-28, 18:24
Cytat:

Fajne, ale i tak mam ładniejsze. Heterochromia iridis

Pic or didn't happen

Pozdrawiam
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem