Powstał z tego ciekawy ambient
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Powstał z tego ciekawy ambient
Jak komuś tak tęskno to tego dźwięku i chce posłuchać go na żywo, to wystarczy zadzwonić na czyjś nr faksu
No kurwa ostatnie 20 sekund domyśliłem się że o dźwięk chodzi
Na sadistic'u cała prawda !!!
Trzy i więcej nie będzie.
Cztery, ostatnie słowo.
Jestem z rocznika 90 i dźwięk jest mi znany chociaż nie miałam takiego modemu nigdy. Straszne jak ta technologia się starzeje szybko. Ojciec mi opowiadał jak to pracował w instytucie planowania na komputerach szpulowych których moc obliczeniowa była równa współczesnemu kalkulatorowi. Komputery psuły się kilka razy dziennie a ich pojemność to były kilobajty. Dla mnie to abstrakcja. Tak jak dla naszych dzieci abstrakcją będą dyskietki, taśmy magnetofonowe i ten właśnie charakterystyczny dźwięk modemu.
Treść komentarza został ukryta - użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten wpis.
bobrełę napisał/a:
Za chuja nie wiem co to jest ale nadaje się na jakiś soundtrack do psychogier.
Gimby nie znajo
handshake kojarzy mi się tylko z randką z Zosią...
Rączkowską
Rączkowską
ech, pamiętam czasy, gdy na dzielni jak ktoś miał modem to był bogiem, a jak ktoś miał modem 36.6Kbps a nie 24 Kbps to był nad bogiem
A i jeszcze wtedy nie było ogólnopolskiego numeru 0202122, tylko lokalne i w większych miastach były tylko cyfrowe centralki, płaciło się jak za zborze, bo impuls był liczony co 3 minuty i nie było rozdzielenia na nocną i dzienną taryfę..
Przeglądarki internetowe, trzeba było sobie zainstalować, a MS był jeszcze bardziej niedorozwiniętym dzieckiem niż jest teraz, Mozilla dopiero zaczynała raczkować, jak ktoś miał Netszkapę, to był ktoś no i potem był Quake po sieci...
Ech to były czasu... mail na friko.pl, polbox.pl albo innym syfie, 1-3 MB na skrzynkę.. Wirtualna Polska powstawała jako projekt studencki i była zbiorem linków a nie pudelkiem.. A potem przychodził rachunek z tepsy na 300-500PLN :]
A i jeszcze wtedy nie było ogólnopolskiego numeru 0202122, tylko lokalne i w większych miastach były tylko cyfrowe centralki, płaciło się jak za zborze, bo impuls był liczony co 3 minuty i nie było rozdzielenia na nocną i dzienną taryfę..
Przeglądarki internetowe, trzeba było sobie zainstalować, a MS był jeszcze bardziej niedorozwiniętym dzieckiem niż jest teraz, Mozilla dopiero zaczynała raczkować, jak ktoś miał Netszkapę, to był ktoś no i potem był Quake po sieci...
Ech to były czasu... mail na friko.pl, polbox.pl albo innym syfie, 1-3 MB na skrzynkę.. Wirtualna Polska powstawała jako projekt studencki i była zbiorem linków a nie pudelkiem.. A potem przychodził rachunek z tepsy na 300-500PLN :]
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów