Hans Rudolf Giger (Hans Ruedi Giger, znany jako H. R. Giger, czyt. [ˈɡi ɡɚ]) (ur. w Chur w Gryzonii 5 lutego 1940 r.) w rodzinie Hansa Richarda i Melly Gigerów - szwajcarski malarz, znany ze stworzenia postaci ksenomorfa do filmu Obcy - ósmy pasażer Nostromo. Już od najmłodszych lat miał dziwne upodobania. Zawsze ubierał się na czarno, a w domu, w jednym z pokoi, który nie posiadał okien, urządził swój pokój zabaw. Tam samodzielnie konstruował niektóre z zabawek, np. sztylety.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:40
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
Giger to arcymistrz. Kto nie zna ten przegrał życie.
podoba mi sie!
...macie tu jeszcze jedno jego dzieło;D Koleś jest przeagent;>
the-artfile.com/gallery/artists/giger/landschap2.jpg
the-artfile.com/gallery/artists/giger/landschap2.jpg
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
A na drugim obrazku to ta babka robi loda gaśnicy? :O
To jest arcypiękne, wbija w ziemie!
Na świecie istnieją 2 Gigers Bary, oba są w Szwajcarii, był też kiedyś w USA ale ktoś podpierniczył krzesło, którego nie odnaleziono, warte 30.000 $. Śliczny wystrój:
miedziak napisał/a:
Ciekawe jaką tam puszczają muzykę.
Właśnie tam najchętniej słuchałbym Justina Biebera
Oh... bejbe...
Prace genialnego artysty Mike Lavallee, facet maluje aerografem na samochodach, trzy foty jego dzieła zainspirowanego twórczością Gigera. Kiedyś to na Discovery widziałem. Lavallee i jakaś kobita mieli na identycznych samochodach namalować grafiki inspirowane twórczością H.R. Gigera:
W pewnym sensie masz rację Miedziak, aerografika to sztuka malowania tym przyrządem:
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów