📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Kowbojskiego kroku się nabawi od tego ciągłego chodzenia z maliniakiem między nogami
Jaks expert sie wypowie dlatego pies już od początku skupia sie tylko i wyłącznie na jednej osobie? choćby w 5:54 stoi obok kolesia 3 innych którzy śmiało mogą go zaatakować, a pies obserwuje tylko i wyłącznie tego na którym zapewne go całe życie szkolili, chciałbym zobaczyć film w którym bezie występowało z 5 osób w tej gąbce, jak już pisałem nie jestem expertem ale domyślam sie ze pies by zgłupiał, choć może i kwestia komendy bo nie znam języka to i tez nie wiem co oni tam mówią.
Czemu ten pies tyle piszczy? Jakiś ekspert?
radomiak1989 napisał/a:
Jaks expert sie wypowie dlatego pies już od początku skupia sie tylko i wyłącznie na jednej osobie? choćby w 5:54 stoi obok kolesia 3 innych którzy śmiało mogą go zaatakować, a pies obserwuje tylko i wyłącznie tego na którym zapewne go całe życie szkolili, chciałbym zobaczyć film w którym bezie występowało z 5 osób w tej gąbce, jak już pisałem nie jestem expertem ale domyślam sie ze pies by zgłupiał, choć może i kwestia komendy bo nie znam języka to i tez nie wiem co oni tam mówią.
Napewno duże znaczenie ma tu komenda, ale też chodzi nie tyle o strój co np. gwałtowne ruchy w pobliżu właściciela psa.
Poniżej ciekawostka - kilka nagrań z wiadomości gdzie psy policyjne są wykorzystywane do obezwładniania osób i potem kilka filmików treningowych.
Cytat:
Jaks expert sie wypowie dlatego pies już od początku skupia sie tylko i wyłącznie na jednej osobie?
Kilka czynników ma na to wpływ. Po pierwsze pies był szkolony na tak ubranych ludziach więc pamięta i zakłada z góry, że interakcja może być z nim.
W największym uproszczeniu dam ci to na przykładzie człowieka który był wielokrotnie stawiany w sytuacji stresu u ludzi ubranych w powiedzmy kolor czerwony i przez całe życie ci na czerwono tworzyli u niego stres. Logiczne, że jakby wyszedł taki człowiek z izolacji gdzie tylko kolor czerwony mu się kojarzy z określonym zachowaniem to na ulicy by zwracał uwagę przede wszystkim na ludzi ubranych na czerwono.
Po drugie pies nie jest głupi i ocenia sytuację. Widzi jednoznacznie, że osoby postronne są w bezpiecznej odległości i nie stwarzają żadnego zagrożenia.
Po trzecie pies potrafi ocenić z mowy ciała intencje człowieka. Oczywiście przeszkolony pies bo psy z natury komunikują się mową ciała więc łatwo oceniają mowę ciała człowieka.
Dlatego tak wiele psów zachowuje się agresywnie do psów z kopiowanymi ogonami. Zwyczajnie nie rozumieją ich mowy ciała bo tamte nie mają ogona. Wtedy pies który przebywał wśród innych psów i przyzwyczaił się do danego zachowania nie wie czy ten z uciętym ogonem pies ma luźny ogon, czy merda, czy do góry czy w chuj na baczność.
Koleś woła shalom, shalom. Jako Polakowi wstyd nie znać.
domat1 Skucha. Herbrajski + angielski.
Koleś woła shalom, shalom. Jako Polakowi wstyd nie znać.
Gość pozorujący napastnika ma idealne ciuchy dla naszych napinaczy. Bez wdechu byliby wielcy.
Ciekawe czy psa też obrzezali, może jakiś ekspert się wypowie?
Instruktor przez cały czas mówi po hebrajsku, a w 00:58 zwraca się do typa po angielsku i mu mówi, co ma robić.
Bo w przypadku tego kundla pochodzenie to nie wszystko bo to bydle jest mohoseksalistą...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów