18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:39
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
Hipoteza Riemanna
HelioniX • 2014-03-26, 15:41
Zajebiste

"Sformułowana w 1859 roku hipoteza Riemanna stanowi jedną z największych zagadek matematyki. Wielu naukowców usiłowało zgłębić jej istotę. Amerykański Instytut Matematyczny Claya uznał ją w 2000 roku za jeden z siedmiu problemów milenijnych. Osoba, która obali lub udowodni jej słuszność, otrzyma w ramach nagrody milion dolarów. Matematycy często poświęcali swoje kariery, aby rozwikłać hipotezę Riemanna."

-Nie znalazlem po tagach
-Czy jakis tutaj da rade sprostac wyzwaniu ?
-Nie jeden raz widzialem jak dokumentalny film byl na glownej.Podajce mi powód dla którego TEN dokument nie ma prawa istnienia wlasnie tam.Prosze nie mówic mi tu o regulaminie,jak dla mnie to zasluguje aby dotarlo do wiekszej widowni.Zalosne x100000000
Zgłoś
cys23 2014-03-26, 15:50 1
2+2=4 i pierdolę wasze wywody na temat przedmiotów ścisłych i humanistyki. Skończyłem liceum, pracuję za granicą.
Zgłoś
N................o 2014-03-26, 15:56
zrobił wszystkich w chuja ten Riemann
Zgłoś
MaestroRCS 2014-03-26, 16:17
Stary ten dokument- za mało ciapatych w klasie
Zgłoś
Luka666SS 2014-03-26, 18:11
Proste... Ale mi się nie chce. ^^
Zgłoś
kucma19 2014-03-26, 19:41 5
cys23 napisał/a:

2+2=4 i pierdolę wasze wywody na temat przedmiotów ścisłych i humanistyki. Skończyłem liceum, pracuję za granicą.

co mnie obchodzi co skonczyles i gdzie pracujesz?
Zgłoś
p................a 2014-03-26, 19:47
Uwaga obalam. Nie ma żadnej hipotezy, bo to część fikcji.
Matematyka jest nauką uznaną przez A. Comte za najbardziej abstrakcyjną i oderwaną od rzeczywistości. Trudno się z nim nie zgodzić, chociaż to twórca idiotyzmu zwanego socjologią. Cała ta nauka jest sztucznym tworem człowieka, stworzonym razem z systemem liczbowym, by uporządkować i ułatwić sobie życie a zwłaszcza sferę biznesu. Nie udowodniono empirycznie że 2+2=4 bo cyfry to tylko powszechnie przyjęte symbole. Więc liczby pierwsze też. Tak więc nawet jeśli hipoteza zostanie obliczeniowo udowodniona, to będzie tylko kolejną częścią matematyki, sztucznego zbioru symboli i reguł, wyliczoną fikcyjnymi działaniami na fikcyjnych symbolach liczbach.

Ale ze mnie geniusz
Zgłoś
krishna 2014-03-26, 20:50 4
A co ze związkami m. in. liczb Fibonacciego ze zjawiskami przyrodniczymi? Występuje między nimi ścisła symbioza = świat wyrażony jest w liczbach. Ale ograniczone umysły nie potrafią tego ogarnąć.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów