- 303.
Nie zapomnij o grzebieniu, ty pierdolony jeleniu.Jaki błyskotliwy żart, pewnie nawiązywał do Dywizjonu 303, szkoda że tam ich nawet 100 nie latało, szkoda że 303 to tylko numer i szkoda że w ramach RAFu było jeszcze kilka innych jednostek, ale co ja tam wiem...
- Ilu prawdziwych żołnierzy miała Wielka Brytania podczas drugiej wojny światowej?
- 303.
Nie zapomnij o grzebieniu, ty pierdolony jeleniu.Tu się mylisz kolego. W Bitwie o Wielką Brytanię wzięło udział łącznie 71 dywizjonów, wśród nich były dwa dywizjony polskie – 302 i 303. W Bitwie o Wielką Brytanię w 1940 roku udział wzięło 2946 lotników, w tym 144 Polaków – poległo 29. Polscy myśliwcy walczyli w składzie dywizjonów polskich : 302 „Poznańskim”, 303 „Warszawskim” im. T. Kościuszki i w dywizjonach brytyjskich. W dywizjonie 302 loty bojowe wykonywało 29 pilotów, w dywizjonie 303 – 34 i w dywizjonach brytyjskich – 81. Polacy zestrzelili na pewno 203 samoloty niemieckie, prawdopodobnie zastrzelili 35 i uszkodzili 36. Pośredni do Bitwy włączyły się także polskie Dywizjony Bombowe 300 i 301, które wykonywały nocne naloty na zgrupowania statków i barek w portach Północnej Francji.