📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:34
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:47
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Rev81 napisał/a:
W życiu nie jadłem czegoś takiego. Ktoś próbował? Dobre to? Czy też ludzie zajadają się tym tylko po to, żeby pokazać jacy to oni nie są bogaci?
Warto spróbować, ale dupy nie urywa. Nic wymyślnego z tego nie zrobisz, przy stole łatwo się tym upierdolić, ciężko trafić świeżą sztukę, a jak Ci szkoda zwierzaka to go zamęczysz a nie zabijesz.
Jakiś czas temu natrafiłem na nie w makro. Najlepsze co udało się z homara zrobić to upiec z masłem czosnkowym. Ciekawostka jakby ktoś chciał spróbować: są dwie podstawowe metody uśmiercania: wkładanie do wrzątku i mrożenie (jak na filmiku). Zamrożonego rozmrażasz, aż zacznie się znów ruszać i w tym momencie tniesz.
Myślałem z początku że wsadzi kutasa w szczypce
Rozmnożył homara.
vass napisał/a:
Jak ktoś jadł polskie raki z jeziora czy rzeki, to już nie musi jeść homara.
Tak tak za komuny jeszcze były raki w jeziorach i rzekach, teraz chyba ciężko spotkać.
Polskiego szlachetnego raka to już ciężko uświadczyć. Zostały wyparte przez te chińskie czy amerykańskie pręgowane o podwyższonej tolerancji na skażenie. Całe dzieciństwo na Mazurach spędziłem, pamiętam, że i ryb i polskich raków było mnóstwo. Teraz jest gówno. W ogóle polityki zarybiania nie ma. Jestem nurkiem, jak widzę wędkarza nad akwenem, w którym nurkuję to aż przykro mi i nie mam serca mu powiedzieć że tam pod taflą jest pustynia.
@Vass
Niestety, ja już okazji nie miałem, dziadek z ojcem kiedyś opowiadali o tym, że w podhalańskich rzekach można było spotkać raki, w co nie chciało mi się wtedy wierzyć, bo wtedy nie było w nich nawet ryb. Trzeba przyznać, że coś zaczyna się poprawiać, bo od czasu do czasu można coś spotkać w górskim potoku.
Niestety, ja już okazji nie miałem, dziadek z ojcem kiedyś opowiadali o tym, że w podhalańskich rzekach można było spotkać raki, w co nie chciało mi się wtedy wierzyć, bo wtedy nie było w nich nawet ryb. Trzeba przyznać, że coś zaczyna się poprawiać, bo od czasu do czasu można coś spotkać w górskim potoku.
bardzo humanitarne
Jakby kogoś interesowało to tak nazywa się jego kanał na yt: Hiroyuki Terada - Diaries of a Master Sushi Chef
Jak w ogóle można jeść owoce morza? Przecież tam ryby srają
Dla mnie badziewie, ale to pewnie wynika z mojego uprzedzenia. Za cenę tego homara mam kaszanki na kilka grillów/grilli (?).
Dla mnie badziewie, ale to pewnie wynika z mojego uprzedzenia. Za cenę tego homara mam kaszanki na kilka grillów/grilli (?).
Velture napisał/a:
Bo raki wymagają w chuj czystej wody. Kiedyś jeziora i rzeki były czyste a nie jak teraz.
Z jednej strony masz rację, ale ciekawą sprawą jest to, że Mysłowicach są zalane wyrobiska piasku, w których jest sporo raków. Zarówno tych polskich jak i sprowadzonych "tygrysich" szkodników. Po wiosennych nawałnicach można znaleźć liczne pancerze i niewiele mniej ścierw, a latem widuję wygrzewające się w słońcu żywe osobniki. Te stawy znajdują się w odległości >1km (oraz położone są poniżej) od nieczynnej już huty metali kolorowych "Utyman", gdzie teren jest tak skażony, że na długie dziesięciolecia nie nadaje się do rekultywacji.
Przypomnę jeszcze, że polski rak szlachetny jest pod ochroną, więc jeśli smakosze wybiorą się na polowanie, to sugeruję brać pasiastego najeźdźcę
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów